http://devedzhieva.com/wp-content/uploads/2017/02/background-design.png


Биография

Home / Биография

P1010442Кандидатът за депутат от Реформаторския блок Пепа Деведжиева е общински съветник, зам.-председател на местния парламент и ръководител на групата на Реформаторите.

Родена е през 1965 г. в Пловдив. Средното си образование завършва в Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”. За висшето си образование избира първо Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, където се дипломира в специалността „Публична администрация”, след това – Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, в който завършва „Стопанско управление”, а след това придобива и магистратура по финансов мениджмънт. След дипломирането си започва работа в „Научно приборостроене” към филиала на БАН в Пловдив.

След 1989 г. 14 години работи в автосалон „Анастасов”, където извървява пътя от технически секретар до ръководен пост в администрацията на фирмата. 8 години е управител на Северната индустриална зона, сдружение на търговските обекти в района на Карловско шосе, чиято цел е да да бъдат изградени общи комуникации. Сред фирмите в Северната индустриална зона освен „Анастасов”, са „Рилус”, „Бултекс”, БМВ и „Анди”. През 2011 г. получава предложение да оглави представителството за Пловдив и региона на регистрираната в Кипър застрахователна компания „Олимпик”. И досега работи в тази компания и ръководи 50 души.

P1000932devedjieva_2devedjieva_glasuvane_2


devedjieva_sas_sina_siСинът й Илия Къртев също работи в „Олимпик”. Той е със специалност „Икономика и право”. На 30 август 2016 г. стана баща на малката Йоана.

Деведжиева никога не е членувала в политическа партия до учредяването на ДСБ, в което активно участва. Влиза в ръководството на ДСБ в район „Централен” в Пловдив, след това става става председател на районната организация, а през януари 2013 г. и лидер на пловдивската структура на партията. През юни същата година става и член на националното ръководство на ДСБ.
През януари 2017 г. избира да работи за единството на десницата и става индивидуален член на Реформаторския блок и влиза в националното му ръководство.

Преференцията за Пепа Деведжиева е с номер 5 в бюлетина 21 на коалицията „Реформаторски блок – Глас Народен”.