Skip to content

В този труден момент знакови лица на СДС – Пловдив, срамно мълчат

В този труден момент – след крайно недостойните сцени на вчерашния Национален съвет на СДС, знакови лица на Синята партия в Пловдив срамно мълчат. Къде е например президентът Петър Стоянов, който на 7 декември м. г. дойде на сбирка на десницата за 28 годишнината от основаването на СДС, но днес не отронва и дума? Или другите стари седесари?

Бяхме заедно със СДС в Реформаторския блок, по някакъв начин ние всички в десницата сме тръгнали от СДС, затова реших да не мълча. Обвиняват Божидар Лукарски, че е решил за заложи на патриотично-консервативната линия. Никой не говори за търговското издание на патриотизма, което представляват Обединените патриоти. Но в консерватизма принципно има патриотичен елемент – да милееш за развитието на собствената ти държава, правейки реформи, е вид патриотизъм. А в предишното правителство Реформаторският блок правеше реформи, които не се харесаха на много хора, затова и сега ГЕРБ управляват с много по-лесен и послушен партньор. Но нашите принципи остават: дясно, национализъм, реформи.

В СДС има хора, които не са съгласни с това и искат да се присъединят към новото обединение „Демократична България“. Но решението какво да се прави трябваше да се вземе със смислен дебат. А не да се разиграват срамни сцени, които потрисат десния избирател. А и е малко странно за обединение да говорят хора като Емил Кабаиванов, Румен Христов, Милко Стрехин и Никола Хаджийски, които стояха в основата на разбиването на Синята коалиция през 2012 г. Още през 2011 г., когато в Синята коалиция направихме първични избори, за да изберем кандидат за президент между Светослав Малинов и Румен Христов, видяхме организираните от хората около Кабаиванов роми, доведени да гласуват. Така че при тях това са манипулативни прийоми с традиции.

Така че сега е моментът демократично мислещите хора да реагират. Мълчанието не носи нищо, а десният човек по дух и убеждение е реформатор и призовавам да се обединим, за да продължим изграждането на модерна европейска държава

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *