Skip to content

Деведжиева: А защо да не пасем крави в парк „Отдих и култура“ и да продаваме млечни продукти

Провокирана от изказването на кмета Здравко Димитров, че е по-добре в зоопарка да гледаме кокошки и да продаваме яйца, ще му предложа още по-авангардна идея – да пасем крави и кози в парк „Отдих и култура“. Така ще можем да продаваме мляко, млечни продукти и месо. Тези стоки са по-скъпи от яйцата и така може би ще осигурим приходи в бюджета и ще има пари за капиталови разходи. Ценя чувството за хумор на всеки човек, но когато става дума за сериозни градски проблеми, подобни изказвания ми се виждат неуместни.

Това не е единственото странно изказване на кмета от последната седмица, защото му се наложи да се обяснява какво е имал предвид, когато е отказал на французите да вземат стадион „Пловдив“. Оплитането дали „Ботев“ и „Локомотив“ биха били съгласни да тренират или да приемат домакинските си мачове беше пълно и породи напрежение и в двата отбора. Това е необяснимо за бивш спортист, който добре би трябвало да познава проблемите на клубовете. Кметът не трябва да разделя, а да обединява хората и може би е време е да си назначи един говорител, който да обяснява какво всъщност е  искал да каже.

И говорител обаче трудно ще обясни странните кадрови ходове. Когато се освобождава началникът на дирекция „Местни данъци и такси“ Цвета Попова и после я канят на работа в Министерството на финансите, е повече от ясно, че уволнението не е заради липсата на качества. Доказан професионалист и Юлия Стоянова от дирекция „Общинска икономика и здравеопазване“, но и тя си отива. За сметка на това за директор на общински институт „Старинен Пловдив“ беше назначен журналистът Богомил Грозев, който не е пловдивчанин и няма опит в менажирането на културното наследство,  а това е неуважение към местните гилдии и тяхната компетентност. Ако това са реформите на Здравко Димитров, бих го призовала да спре да прави реформи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *