Skip to content

Деведжиева: „Няма ляво, няма дясно“ е най-смешният виц

„Няма ляво, няма дясно“ е най-смешният виц, защото това няма как да е вярно. Дясното предлага решения, облечени в правила, които трябва да се спазват. Другото е да тълкуваш Конституцията, като че ли е роман, законът – хубав или лош- трябвап да се спазва”, Това каза водачът на листата за Пловдив на „Национално обединение на десницата“ Пепа Деведжиева при представянето на кандидатите за депутати и за президент и вицепрезидент на коалицията. В Пловдив бяха кандидатите за президент и вицепрезидент на Националното обединение на десницата Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева и двамата съпредседатели на коалицията д-р Петър Москов и Цветан Цветанов. Останалите в пловдивската листа на Националното обединение на десницата са Кирил Саров, Десислава Чомакова, Веселин Динков, Николай Ганев и Ивайло Спасов.

„Ако стана президент, ще инициирам национален референдум за съдбата на Паметника на Съветската армия и за Альоша в Пловдив. Не може паметниците на чужда армия окупатор да са по-високи от тези на националните ни герои”, каза Горан Благоев. Според него за текущите и злободневни проблеми държавният глава трябва да свиква Консултативния съвет по национална сигурност, което не се е случвало от година и 8 месеца. Но извън ежедневните проблеми има и други важни въпроси като този за паметниците на тоталитаризма.

„Видяхте ли Румен Радев с вдигнат юмрук да казва” Вирус, вън!”, както каза „Мутри, вън!”, попита бившият здравен министър д-р Петър Москов. Според него левият отговор на здравната криза е да се влиза от затваряне в отваряне и после пак отначало, което е пълна агония. „Дясното решение е да се проведе една мащабна разяснителна кампания за ваксините, на базата на която всеки да може да направи своя информиран избор. След това – от Нова година – всеки ваксиниран черпи своите прави и не попада под ограничения, а този, който е отказал да се имунизира, правейки своя избор, си носи последствията и никой не е длъжен да го пази”, добави д-р Москов. „Като лекар аз не разбирам понятието задължителна ваксина и задължителен сертификат. Всеки трябва да направи своя избор и после да понесе своите отговорности”, заяви кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева, която е лекар на първа линия.

Според д-р Москов левите политици сменят хора, а десните – правилата и така променят системите, които не работят добре. „Лява политика е да обявиш, че си спрял кражбите в ББР, защото тя вече не дава кредити на едни хора, а дава на други. Дясна политика е да кажеш: „Не може да има държавна банка, която дава потребителски кредити на граждани”, даде пример той.

Цветан Цветанов акцентира, че трябва да се ограничава руското влияние в България, заради което сега плащаме високи цени на газа, вместо да внасяме същата суровина на много по-ниски цени от Азербайджан.

Москов и Цветанов декларираха, че коалицията „Национално обединение на десницата” е дългосрочен проект, който не е само за предстоящите парламентарни и президентски избори.

Коалиция „Национално обединение на десницата“ е с №7 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!