Skip to content

Деведжиева пита за поголовната сеч в парка зад хотел„Санкт Петербург”

Питане за поголовната сеч в парка зад хотел „Санкт Петербург” внася за утрешната сесия общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева. „Преди дни с мен в качеството ми на общински съветник се свърза Асен Костов, председател на инициативен комитет, който протестира срещу поголовната сеч в парка зад хотел „Санкт Петербург”. Хората от района в съседство са притеснени, че се готви застрояването на парка или поне на 18 дка от него, които са частен терен. Този квартал е толкова плътно застроен, че въпросният парк е единственият зелен оазис в него. Така че напълно споделям притесненията на хората, че и част от тази зелена площ може да бъде унищожена и децата няма да има къде да играят. В съседство има детска градина и училище и нуждата от парк на това място е безспорна, още повече че в новите кооперации наоколо се заселват предимно млади хора, които имат малки деца”, аргументира се тя.  Деведжиева обяснява, че няма да се връща към продажбата на този терен, защото за нея важното е какво управленско решение ще вземе общината в така създалата се ситуация.

Затова и настоява кметът да й отговори на въпроса какво предвижда Общият устройствен план, по който в момента се работи, за този парк и какво е отреждането за частния терен – за озеленяване или за нещо друго.

Деведжиева иска да знае  и има ли заявени намерения от страна на собственика – впрочем фирма с 2 лв. капитал, за строителство на терена. Третият й въпрос е има ли намерение община Пловдив да отчужди терена, за да запази парка и така да осигури на хората наоколо нормални условия на живот.

Тя държи да получи  писмен отговор на поставените въпроси на следващата сесия, защото проблемът не търпи отлагане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *