Skip to content

Д-р Галина Карауланова: Хаосът с мерките против ковид продължава вече 1 година

Д-р Галина Карауланова

Хаосът с мерките против ковид продължава вече 1 година. Започна се с твърди мерки и  затваряне, но без масово тестване, а при нарастваща епидемия е задължително да се направи поне срезово тестване на местата, в които има най-много болни. Ако това беше направено, нямаше да имаме толкова много смъртни случаи и заболели.

Тестването има смисъл и сега, макар че вече има доста хора, които са преболедували ковид или са ваксинирани. В партия КОД дори заставаме зад идеята, когато бъде изработен механизъм за тестването, хората да бъдат задължени да си направят тест. Вместо това сега се готви нов локдаун, вероятно национален, а не по региони – в зависимост от епидемичната обстановка. Затварянето е напълно безсмислено, ако бъде направено, както беше преди 1 година. Затваряш хората и не правиш нищо, страдат само икономиката и техните доходи. И когато локдаунът приключи, следва нов ръст на болните и починалите, т. е. проблемът е само отложен, не и решен. Така единствената полза е отслабеният натиск върху болниците.

Затварянето би имало смисъл, ако се прави нещо – хората да се тестват или ваксинират. Ваксини няма, най-масовата – на  „АстраЗенека“, беше спряна, така че сме далеч от масовото ваксиниране.

Отделно са напълно необясними комбинации от мерки като отварянето на заведенията и връщането на децата след 5 клас да учат онлайн. На този хаос трябва да се сложи край.

Д-р Галина Карауланова е на четвърто място в листата на КОД за Пловдив.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!