Skip to content

Д-р Петър Москов: Ако наесен затворим отново, това ще е престъпно бездействие на служебното правителство

„Ако наесен затворим отново, това ще е престъпно бездействие на служебното правителство. Ваксинацията трябва да се случи – и през моркова, и през тоягата, защото вече имаме от всички ваксини. Служебното правителство трябва да убеди хората да се ваксинират и за това трябва да бъде отделен един пул от 500 млн. лв., защото един месец затваряне през миналата зима струваше 370 млн. лв. на бюджета.” Това заяви в Пловдив лидерът на партия КОД и бивш здравен министър д-р Петър Москов. Според него ваксинацията може да се ускори през активната мотивация на личните лекари, на общините и на здравните медиатори в етническите махали.

Коалиция “Национално обединение на десницата” ще предложи на всички политически сили да подпишат меморандум, че ще бъдат набелязани мерки за увеличаване на броя на ваксинираните, за да може наесен децата да се върнат на училище, бизнесът да работи нормално, а болниците да работят не като ковид зони, а в хирургиите да оперират, кардиологиите да лекуват хората със сърдечни заболявания и т. н. Петър Москов добави, че не е достатъчно служебният здравен министър да каже, че не е лошо да се ваксинираме, но това не е изненадващо, защото той доскоро е говорил, че ковид всъщност няма.

“Другото е сладката работа – има епидемия, ние ще ви дадем пари. След това вие ще гласувате за нас, защото ние ще ви дадем повече пари, но това са парите от нашите данъци – не са на Янев, Кацаров или на Борисов“, коментира д-р Петър Москов.

Той нарече “щуротии” идеите на  здравния министър да се премахнат лимитите на болниците и предупреди, че това ще доведе до вдигане на здравните вноски.

Д-р Петър Москов беше в Пловдив, за да представи пловдивската листа на Националното обединение на десницата. Водач е лидерът  на Българския демократически форум Жаклин Толева, втора е председателката на пловдивската структура на партия КОД Пепа Деведжиева.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!