Skip to content

Д-р Петър Москов: За да изградим силна правова държава, трябва да спрем с компромисите

Позиция на съпредседателя на коалиция „Национално обединение на десницата“ и лидер на партия КОД д-р Петър Москов

Девизът на коалиция „Национално обединение на десницата“ е “За България – без компромиси”, защото смисълът за нас е да върнем мечтите и целите на хората от времето, когато скъсвахме със стария комунистически режим. Старата десница не успя да направи това, защото беше изтъкана от компромиси – като отказа да скъса с миналото. Това отврати хората. Не носталгията по миналото, а липсата на перспектива в настоящето ги кара да се съмняват, че демокрацията, правовата държава и свободата са ценност. Компромисът с истината създаде цяло поколение българи, непознаващи античовешка същност на комунизма.

За да изградим силна правова държава, трябва да спрем с компромисите. На България е нужна нова обединена десница, която да реализира мечтите на българите за богата и справедлива държава без компромиси и лъжи. Политиците, зависими от ДС и номенклатурата на БКП, нямат място в управлението на свободна и демократична България. Бъдещето на децата ни
не бива да става жертва нито на лъжите от миналото, нито на компромисите от настоящето.

ГЕРБ носи пряка вина за реабилитацията на комунистите Румен Гечев и Жан Виденов, които фалираха България. С поредица от огромни компромиси ГЕРБ изтъкаха килима, по който комунистите се връщат на власт.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!