Skip to content

Д-р Петър Москов: Никакво затваряне повече, активно тестване и карантина само на заразоносителите

devedzhieva_moskov

Никакво затваряне повече, активно тестване и карантина само на заразоносителите. Това е моделът, който партия КОД предлага за справяне с ковид кризата. Лидерът на КОД д-р Петър Москов критикува в Пловдив действията на сегашното правителство на прага на поредния локдаун. “Ако оразмеряваме времето си от едно затваряне до следващото, не е интересен този живот, не е хубав. Държава, която прави това, не е смислена и силна държава. Ние предлагаме категорично различен подход – държавата в последната година скача между двете крайности  – или затваряме всичко, както ще стане от понеденик, или: “Няма нищо и можем да правим каквото си искаме”, както беше през миналото лято. Силната държава не регистрира събитията, тя не е страничен наблюдател, а пресреща този процес. Ако в някоя област се повишат нивата на заболеваемост, това моментално се пресреща с ефективно тестване. Това означава законодателство, което ни задължава всички нас като общество да се тестваме. И после под карантина се поставят само заразоносителите, а всички останали продължават да ходят на работа, на училище, ако искат, за Бога, и на кръчма”, обясни д-р Москов.

Той представи в Пловдив предизборната програма на партия КОД и листата за 16 МИР.

„Управление, което не изхожда от големи цели, е обречено само да кърпи дупки по асфалта и от време на време да  раздава по 50 лв. върху пенсиите. Затова партия КОД иска да постави пред България големи стратегически цели, които да влеят енергия и да дадат посока на развитието на българското общество. Една държава не се управлява на парче и ден за ден. Затова нашата платформа е връщане към идеите, към ценностите, към големите цели на всяко общество. Може би заради това някои ни нарекоха „идеалистите на дясното“, заяви лидерът на КОД.

“Изключително съм удовлетворена, че съм един от учредителите на партия КОД, защото на политическия пазар липсваше истински консервативна партия. Останалите раздават, все едно са на сергия, и наддават помежду си. А ние казваме, че искаме държава, в която има правила и всеки има своите права и своите задължения. Партия КОД привлича смислените хора, които сами работят и произвеждат, не чакат на никого, и именно те се нуждаят от силна държава с гарантиран правов ред”, каза водачът на листата на КОД в Пловдив Пепа Деведжиева.

Партия КОД е с №8 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!