Skip to content

Здравко Димитров: “Да решаваме заедно” е правилният модел за развитие на Пловдив

Смяна на модела на изолация и отчуждение на кмета и екипа му от пловдивчани с нов модел, при който новият кмет, администрацията и гражданите обсъждат и решават заедно важните за Пловдив въпроси. За това се обяви Здравко Димитров при официалното откриване на изборната кампания. Той каза още, че Пловдив трябва задължително да запази пътя и посоката, по които върви градът, да подобри партньорството си с правителството и да засили работата по усвояването на европейските фондове.

Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи молебен за здраве и успех в храма “Св. Марина”. На молебена присъстваха свещеници от цялата Пловдивска епархия, кандидатът за кмет Здравко Димитров, кандидатът за кмет на район “Централен” и един от лидерите на Реформаторския блок Пепа Деведжиева, кандидатите за общински съветници от листата на Местна коалиция “Здравко Димитров – ДА РЕШАВАМЕ ЗАЕДНО”, както и кандидатите за районни кметове.

 “Има един правилен и един неправилен модел на развитие на Пловдив”, заяви Здравко Димитров. “Неправилният е пловдивчани да бъдат оставени в ролята на зрители, от тях да бъде изисквано съгласие, примирение и обожание. Това е моделът, по който се развиваше Пловдив през изминалите 4 години”, посочи кандидатът за кмет.

“Правилният модел за развитие на града ни е кметът, екипът му  администрацията и пловдивчани да работим в екип, да си говорим и да обсъждаме важните за Пловдив въпроси. Това е моделът “Да решаваме заедно”. За него се иска кураж, смирение, вяра и много енергия. Този модел за развитие на Пловдив не изключва никого. Това е модел на обединяването на пловдивчани около общи цели. За него е необходимо лидерство и нов кмет, който обединява пловдивчани”, каза още Димитров след официалното откриване на изборната кампания.

 Според кандидата за кмет на район “Централен” Пепа Деведжиева новото ръководство на общината и новият районен кмет трябва да имат по-добър диалог с гражданите и с бизнеса и да се грижат за целия район, а не само за отделни части в центъра на града.

 “Има нужда от нова енергия, от нов кмет и от общинско управление, които с вяра и смирение уважават и подкрепят всички пловдивчани – от децата, през младите хора, пловдивчаните в активна възраст и най-вече възрастните хора, които предават на следващите поколения уникалния характер на Пловдив”, каза още Здравко Димитров.   Според него първата стъпка е “да имаме воля и да коригираме допуснатите грешки, особено когато те са кадрови и персонални”. Димитров каза още, че от първия си ден в общината новият екип трябва да покаже ясно, че уважава всеки, който се труди и полага усилия да развива Пловдив.

“Голямата задача на новия ни екип е да наложи стил на работа, с който да подкрепи усилията на всеки пловдивчанин. Ще покажем, че моделът на управление “Да решаваме заедно”, в който всички пловдивчани са равни, е правилният за успешното развитие на Пловдив”, каза още Димитров.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *