Skip to content

Здравко Димитров: Нов екип и стабилно, честно създадено мнозинство ще управлява Пловдив

“Да, ако това е волята на пловдивчани”, това заяви Здравко Димитров в отговор на въпрос на пловдивчани дали смята, че ще бъде избран за кмет на Пловдив. В първия ден на новата седмица той се видят с живеещите в район “Тракия”.   “Знам, че най-голямата интрига на изборите е кой ще победи. Изборите обаче не са телевизионна игра, че да стоим и да гледаме. Трябва да победи този, който ще работи най-сериозно за подобряване на живота в Пловдив и ще се отнася с най-голямо уважение към пловдивчани”, допълни кандидатът за кмет на Пловдив от коалиция “Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок.

Според него в други градове вероятно е възможно хората да бъдат “подлъгани”, “подкупени с обещания” или дори “притискани” да гласуват по определен начин. “Пловдивчани обаче сме горди, имаме мнение и си го отстояваме. Затова съм убеден, че хората ще гласуват по съвест и тя не може да бъде “подменена”. Давам Ви следния пример. Имаме изследвания, проведени от две от най-добрите социологически агенции, такива, които никога не са участвали в манипулации. На въпрос “Смятате ли, че правителството ще намали подкрепата си за Пловдив, ако Иван Тотев не е кмет?” 52% от хората казват, “Не, няма да я намали”, а 26.6% заявяват, че очакват правителството да продължи да помага на Пловдив, ако новият кмет състави стабилно и добре работещо мнозинство в общинския съвет. Тези данни са подарък от нас към всеки, който се опитва да манипулира пловдивчани”, каза Здравко Димитров.     “Урокът, който ни дават хората е, че искат Пловдив да има нов адекватен кмет и нов  силен екип, които да не делят града на “наши” и “ваши”, а да създават равни шансове и възможности за всички пловдивчани”. Хората ни казват, че трябва да запазим посоката на развитие на Пловдив, че не трябва да се договаряме зад гърба им. За мен това значи, че новото мнозинство в общинския съвет трябва да е съставено на принципа на уважението, съгласно волята на избирателите и без да бъде подменян вота им”, заяви Здравко Димитров.

 “Смятам, че новият екип на Пловдив, ще има подкрепата на стабилна коалиция в Общинския съвет. Отсега казвам, че в тази коалиция, най-голямата общинска листа, която е получила най-сериозна подкрепа от пловдивчани трябва да предложи председател на Общинския съвет, да излъчи заместник-кметове и да участва в управлението на града. Аз съм подготвен да работя като кмет с мнозинство, което ще продължи да развива Пловдив в партньорство с държавата, при прозрачно управление и под постоянния контрол на пловдивчани. Този контрол да се реализира от обществени съвети по съсловия, с които да бъдат обсъждани управленските приоритети и проектите на общината”, отговори Здравко Димитров на въпрос какво очаква да бъде следващото управление на общината.

Той съобщи, че изследванията, с които разполага екипът му показват много добри нива на подкрепа, както за неговата кандидатура, така и за листата за общински съветници с номер 19. “Подкрепата е висока, но ние не си играем с цифрите и използваме изследванията които правим, само и единствено, за да видим какво искат пловдивчани и да го включим в работните си приоритети”, обясни Димитров. Той допълни, че екипът му има информация, какви са нивата на одобрение за всички кандидати за кметове и листи за съветници, но няма намерение да използва изследванията за пропагандни цели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *