Skip to content

Ивайло Караньотов: КОД обещава свобода на всички, които искат да работят

Левите политики превърнаха българина от производител в беден клиент

В този момент Русия е най-голямата опасност. Колкото по-скоро заспалата Европа и дезинтересираната Америка разберат това и колкото по-скоро обединят всички усилия в пари и оръжия и обединят моралните си сили в тази борба, толкова по-бързо ще бъде предотвратена опасността за цяла Европа и за света. Русия показа, че няма войска и че е слаба финансово, но новата заплаха е Китай. Свободният свят трябва да е обединен и готов за тази заплаха.

В момента за България най-големият проблем е огромната инфлация. Но истинската голяма заплаха за българската икономика е унищожаването на производството и на свободната инициатива, което се случва през последните десетилетия. Без силно производство и свободен пазар България ще продължи да обеднява. Левите политици превърнаха българите от производители в бедни, безпомощни клиенти. Годишно държавата у нас унищожава над 100 хил. частни фирми. И същите политици, които с левите си политики закриват фирми и производства и със същите леви политики стават причина за покачване на цените, сега наричат предприемачите спекуланти. Това е сталински комунизъм.

Пагубно е да говорим за таван на цените. Това е грешно политическо решение. Всичко, което се случва в българската икономика е плод на грешни политически решения. Не е нужно да си професор по фискална политика, за да ти е ясно е, че когато наливаш пари в пазара, както направи правителството на ПП и БСП, създаваш инфлация.  И никой не може да го отрече, защото, ако не беше така, днес нямаше да говорим и да търсим спешни антиинфлационни мерки.

За да спре България да е най-бедната държава в Европа, е нужна свободна икономика и нерегулиран пазар, икономически растеж и некорумпирани политици, а това е възможно само след лустрация. Сегашният икономически и политически елит мъкне гена на ДС и БКП и не допуска свободна конкуренция и развитие на бизнеса.

КОД е дясна партия и за разлика от красивите лъжи на левите ние можем да обещаем само истината. КОД обещава свобода на всички, които искат да работят. Ще  премахнем примката на държавата върху производството, свободната инициатива. Това означава ясни правила и честна надпревара за всички на пазара и приемливи цени и високо качество за потребителите.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!