Skip to content

Има ли Богомил Грозев някаква концепция за бъдещето на Стария град?

Позиция на бившия общински съветник и учредител на партия КОД Пепа Деведжиева

Има ли Богомил Грозев някаква концепция и идеи за бъдещето на Стария град? Задавам си този въпрос, защото минаха 6 месеца от изненадващото му назначаване за директор на Общински институт „Старинен Пловдив“ – време, в което в архитектурния резерват не беше преместена и една керемидка.

В 2 месеца от този период бяхме в извънредно положение, ситуацията и сега и сложна, затова питам не за свършеното, а за плановете и идеите и ако ги има, къде можем да се запознаем с тях. Минавам често през Стария град и виждам, че там нищо не се е променило. В последната година от предишния мандат по мое предложение като общински съветник бяха отпуснати пари за обновяването на осветлението на резервата. Не е завита обаче и една крушка, а улиците са не само тъмни, те не се и почистват добре.

В Стария град няма и достатъчно заведения и магазини, а това е важно за привличането на туристи. Има пустеещи общински имоти, които биха могли да бъдат предоставени за заведения, търговски или културни обекти срещу ремонт за сметка на наема, и така архитектурният резерват да се изпълни с живот. „Капана“ е квартал, който беше възроден и живее по нов начин в последните години, същото трябва да се случи и в Стария град, затова питам какви са идеите на новия директор за това. Нека обясни какви са плановете му, каква е неговата компетентност и с какви проблеми се е сблъсквал, ако се е опитал да направи нещо, откакто е на поста. Не искам да мисля, че директорският пост в „Старинен Пловдив“ е просто една престижна длъжност, която би обогатила CV-то на телевизионния водещ Богомил Грозев, и за него това е време, в което получава една заплата и си почива от напрегнатия журналистически живот. Минаха 2 пъти по 100 дни и вече е време за конкретни планове и резултати. А когато става дума за Стария град, всички пловдивчани очак

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *