Skip to content

КОД откри кампанията си в Бачковския манастир

ПП КОД откри първата си предизборна кампания с водосвет в Бачковския манастир.

„Тук сме, защото сме убедени, че промяната, от която има нужда България, е в храма. Всички ние трябва да се върнем към християнските ценности, към онзи здрав морал, който ни е съхранил като нация през вековете, който ни е предаден през поколенията.“ Така лидерът на консерваторите Петър Москов обясни избора на място за откриване на кампанията.

„В нашата национална  и християнска традиция, когато започваш нещо значимо,  когато се каниш да отдадеш сили и енергия в някаква идея, отиваш в храма. Убеден съм, че ние, днешните българи, трябва да се научим по-често да се отбиваме в храма“, сподели още Москов.

На откриването на кампанията присъстваха всички водачи на листи, ръководството на партията и симпатизанти.

„Днес ние сме тук, за да се помолим за Родината си“, обяви председателят на КОД Варна Наталия Шулика, инициатор и организатор на посещението на консерваторите в Бачковския манастир. „Цел на КОД е да събуди националното, там, където то все още тлее. Дали ще са 30 000, 100 000 или 200 000 души, които все още не са загубили спомена за Велика България, това ще разберем след изборния ден“, каза още Шулика.

„За да бъде жив човек, трябва да живее с истината“, убеден  е заместник председателя на КОД  Любомир Канов. „Вярвам, че България е тръгнала към своето ново начало, към истината, към морала, към семейството и към човешкото достойнство. Вярвам, че от тук, от храма, нашето вдъхновение ще тръгне към много хора. Ние, българите, трябва да се отървем от специфичния ни песимизъм и да се обърнем към вярата“, заяви още Канов.

„Като политик  не мога да не се замисля колко е важно за здравите устои на едно общество да бъде обединено във вярата си“, завърши накрая Петър Москов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!