Skip to content

КОД се явява самостоятелно на вота, регистрира листа от 6-има кандидати в Пловдив

Партия КОД, която се явява самостоятелно на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, регистрира листата си с кандидати за народни представители в Пловдив. В нея има 6 имена:

  • Мая Маринова – член на Националното ръководство на КОД. Родена през 1977 г. в гр. Габрово, където завършва Икономическия факултет към Техническия университет със специалност „Финанси и банково дело“. По-късно завършв магистратура по „Бизнесадминистрация“ в Нов български университет. Основната част от професионалното ѝ развитие преминава в сферата на търговията – управление на търговски центрове, в т. ч. наемно отдаване и фасилити мениджмънт, което определя познаването на пазара и участниците в него. Интересите ѝ са в сферата на икономиката и политиката.
  • Пенка Деведжиева – член на Националното ръководство и председател на КОД – Пловдив. В предишния мандат на местната власт тя беше зам.-председател на Общинския съвет. Завършила е „Публична администрация”, както и „Стопанско управление”. Магистър е по „Финансов мениджмънт“. Занимава се със застраховане от над 20 години.
Пепа Деведжиева
  • Ивайло Спасов – заместник-председател на КОД-Пловдив. Завършил е „Публична администрация“. Предстои му защита на магистърска теза по “Публичен мениджмънт и политики”. Занимава се с администрация и управление на човешки ресурси. Активно работи за намаляването на шума, подобряването на градската среда, достъпно и бързо административно обслужване, прозрачност в управлението, запазване на чистотата на българския език.
  • Николай Ганев – магистър по финанси. ИТ специалист с над 20 години стаж. Притежава международни патенти в областта на електрониката, автоматизацията и автомобилната индустрия.
  • Десислава Атанасова – Чомакова – икономист по образование. Работила е в сферата на икономиката. Управлява счетоводството в семейния бизнес. Активно ангажирана с преодоляване на недостатъците на трудовото и осигурителното законодателства.
  • Костадин Дамянов – наследник на т.нар. през комунизма “бивши хора” и участници сподвижници в Горянското движение. Активен радетел за въвеждане на лустрационно законодателство в България. От 22 години управлява собствен частен бизнес в сферата на ХОРЕКА – дистрибуция на кафе. Завършил е “Промишлена електроника, радио и телевизия”.