Skip to content

Партия КОД: Здравко Димитров да потърси отговорност за похарчените 16 000 лв. заради гаф на администрацията

Община Пловдив

Декларация на КОД – Пловдив, за днешната сесия на Общинския съвет

Днес отново станахме свидетели на безсмисленото изразходване на публични средства от настоящото управление на Община Пловдив. За да управляваш голям град, е необходимо не само желание, но и визия и висок административен капацитет. Тези неща явно липсват у днешните управляващи, защото заради недомислиците в създаваните от тях актове само в рамките на 16  минути  16 000 лв. напуснаха бюджета на града и се озоваха в джобовете на общинските съветници.

Извънредната сесия продължи толкова кратко, защото беше свикана само заради прегласуването на 2 върнати от областния управител решения. Заседанието можеше да бъде изпълнено със съдържание, ако бяха внесени и други важни за града предложения, но безсилната администрация не можа да направи навреме и това. Така всеки от съветниците ще получи по 402 лв. за участието си в днешната сесия, както е по правилник, макар че тя продължи рекордно кратко.

Очевидно за екипа на Здравко Димитров е по-важно „разпределянето“ на средства, отколкото разумното им влагане в развитието на Пловдив.

КОД призовава кмета да потърси отговорност, като чрез ресорния си заместник Тодор Чонов установи кой е изготвил грешното предложение, и да обяви публично предприетите действия. Не на последно място задължение и на съветниците е да познават нормативните актове и да реагират в ресорната комисия. За пореден път сме свидетели на излишно разходване на публични средства заради административна некомпетентност.