Skip to content

Партия КОД: На сайта на община Пловдив се появиха търговски реклами, бюджета ли пълнят?

На сайта на община се появиха търговски реклами и се предлага продажба на компютри, на устройства за превод, промоции на известна верига за бързо хранене и т. н. „Това е абсурдно за авторитетна институция, уврежда имиджа на местната власт и издава крайно несериозно отношение към отговорността да се управлява град като Пловдив“, категорични са от местната организация на партия КОД.

„Рекламите от гугъл се интегрират нарочно, не се генерират просто така и следователно някой е взел решение това да се случи. Настояваме да научим кой е той и каква отговорност ще понесе“, казват председателят на КОД – Пловдив, Пепа Деведжиева и заместникът й Ивайло Спасов.

На реклами от гугъл залагат предимно частни сайтове и приходите от тях зависят от посещаемостта. „Може би в община Пловдив разчитат, че по този начин ще запълнят дупките в бюджета заради кризата, но това не е механизмът, по който ще успеят. Постъпленията от тази екзотична, меко казано, идея няма да стигнат и за покриване на глобите, които МРРБ ще наложи на общината заради пораженията, които пробивът под Водната палата ще нанесе на облагородената зона около Марица по програма „Региони в растеж“, коментира с ирония Деведжиева.

Информация за неспецифичната дейност на общината вече се появи в медийното пространство. От КОД настояват за обяснения как се стигна дотук и да се преустанови показването на подобни реклами.