Skip to content

Пепа Деведжиева: Време да спрем да правим компромиси

Защо на 11 юли хората да гласуват за коалиция „Национално обединение на десницата“, г-жо Деведжиева?

– Ако хората прояват здрав разум и прочетат какво ние казваме и предлагаме – да има закони и правила, които не се променят всяка година, за да има предвидимост, и контрол върху спазването на нормативната уредба, лесно ще разберат, че това е ключът към стабилната държава. Държавата, в която днес започваш от буква А и вървиш към буква Я в своя живот, в своя бизнес, в своето образование, като си правиш планове, защото не се притесняваш, че правилата ще се сменят в движение. Нека хората прочетат какво предлагат всички политически сили и направят своя информиран избор. Тоест аз призовавам да не се гласува емоционално, а рационално, за да може утре всеки да потърси отговорност за обещаното, останало неизпълнено.

В тази кампания има много популистки послания, а в коалиция „Национално обединение на десницата“ сте за това всеки да носи отговорност за своя живот, а държавата да не му пречи със своите режими и ограничения. Колко готови са хората за това, след като всички останали обещават да дават какво ли не?Не преставам да се учудвам, че и хора, които определят себе си като десни, очакват държавата да им решава проблемите. Десният човек се образова, развива, работи, прави бизнес, като разчита на себе си и очаква само да няма спънки по пътя си от страна на държавата и административен произвол. Преди години в десницата имаше един голям политик, който предопредели европейското развитие на България, той казваше, че ако сами не си напълним хладилника, държавата няма да го направи. Обещанията за висока минимална заплата или пенсия са леви и хората не трябва да се заблуждават, че гласуват за десни политики, ако изберат тези партии, техният глас ще отиде откровено или розовеещо се ляво.

Избрахте слогана „За България – без компромис“, а от години се повтаря мантрата, че политиката е изкуството на възможния компромис. Възможна ли е политика без компромиси?

– Заради редицата компромиси, направени в последните 32 години, сме на този хал в момента. Бяха правени компромиси в образованието, икономиката, здравеопазването и така отгледахме няколко поколения хора, чиято професия е да получават помощи. И това е само един от примерите за резултата от компромисите – училищата записват и бутат учениците от клас в клас, защото парите следват ученика, и накрая от някои учебни заведения излизат хора, които не могат да си напишат имената и не могат да прочетат имената на партиите и коалициите, когато отидат да гласуват. Време да спрем да правим компромиси.

Тази кампания е втора за годината и сред хората има голяма апатия. Как бихте опитали да се преборите с нея?

– Това е много трудно, но все пак аз мисля, че отговорните хора ще отидат да гласуват и без допълнителна мотивация. А тези, които не искат, винаги ще намерят причина за това. Но все пак аз призовавам хората да направят своя информиран избор и да отидат да гласуват!

Пепа Деведжиева е под №2 в пловдивската листа на коалиция „Национално обединение на десницата“, №19 в бюлетината, преференция 102.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!