Skip to content

Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка

Позиция на бившата зам.-председателка на Общинския съвет за твърденията, че резултатите от местните избори през 2015 г. са манипулирани

Твърде закъсняло е твърдението на председателката на Общинската избирателна комисия през 2015 г. Деница Чингарова, че резултатите от вота са били фалшифицирани от нея, защото децата й са били заплашвани. След 8 години това е като след дъжд качулка.

В една избирателна комисия има 17 души от различни партии, и останалите ли са били заплашвани, че да не реагират? Това е малко вероятно. Но ако е вярно, е учудващо, че Чингарова е юрист, но въпреки това прави тези изявления, с които признава, че 8 години е укривала истината, а за такова нещо се носи наказателна отговорност. Цялата случка твърде напомня движението „Me too“ – жените от света на изкуството, които твърдят, че се били обект на сексуални посегателства със закъснение от 20-30 години.

След изборите през 2015 г. имаше толкова много жалби и проверки на резултатите, че ако е имало нещо нередно, е трябвало Деница Чингарова тогава да разкаже какво се е случило. Това би било достойното поведение. 8 години мълчание са твърде много. И се питам се какво цели след толкова много време – истината в полза на обществото или истина за лична вендета?