Skip to content

Пепа Деведжиева: Разширяването на ул. „Гладстон“ е плиткоумна идея

Позиция на лидера на партия КОД в Пловдив

Остават 3 месеца до края на мандата на местната власт в Пловдив, но ще е по-добре управляващите да ги прекарат в отпуск, като на данъкоплатци ще ни излезе по-евтино, отколкото да ги оставим да вземат решения за града. Повод да съм убедена в това е идеята за разширяването на ул. „Гладстон“, което само ще натовари движението в абсолютния център. Това предложение е просто плиткоумно.

Кметският екип знае ли какво представлява ул. „Гладстон“? И че там се намират зала „2019“ на Градската художествена галерия, кино „Космос“, Домът на културата, Националната търговска гимназия и Техникумът по дървообработване? Не е нормално край такива сгради да има засилен поток от автомобили, това ще създаде предпоставки за много катастрофи.

В общината явно не се замислят и какви пари за отчуждаване ще са необходими, за да се изпълни това разширение. Ще трябва да се избутат сградите от страната на галерията и кино „Космос“, а за това ще трябват милиони. Ще припомня, че само стойността на къщата на ъгъла на мол „Марково тепе“ достигна половин милион лева при отчуждаването й, и то преди доста години.

Преди седмица съветниците приеха подробен устройствен план, който позволява това разширяване. Вчера имаше предложение то да бъде променено, но не мина, защото 33-ма съветници гласуваха „въздържал се“. Това е възможно най-безотговорното гласуване, излиза, че нямаш отношение към проблема. А би трябвало да имат, нали живеят в този град?