Skip to content

Петър Москов, „Синя България“: Ако кандидатите за депутати не са от Пловдив, те няма да представляват интересите на града

Петър Москов, „Синя България“: Ако кандидатите за депутати не са от Пловдив, те няма да представляват интересите на града

Петър Москов и Борис Ячев, лидери на две от партиите в коалиция „Синя България“, подчертаха при посещението си в Пловдив, че листата от този избирателен район се състои изцяло от местни хора. „Всеки пловдивчанин знае, че ако кандидатите за депутати не са били част от хлапашката група, която се е гонила по Главната, и не са целунали първата си любов някъде тук, те нямат да представляват интересите на града, а нечии други. Истинският интерес на Пловдив може да бъде защитаван само от пловдивчани“, заяви Петър Москов.  

Водач на листата е общинският съветник и бивш кмет на район „Южен“ Борислав Инчев, втора е председателката на местната структура на партия КОД Пепа Деведжиева.

„Това, че Пловдив е база на Парашутната бригада, е достатъчно, не е необходимо да става база и на политически парашутисти. Затова заложихме на човек, който е местен и известен, а има и богат административен опит. Борислав Инчев добре познава града“, каза лидерът на „Консервативна България“ Борис Ячев.

Борислав Инчев подчерта, че проблемите на Пловдив трябва да бъдат поставени на национално ниво. „В „Синя България“ ми обещаха, че Пловдив няма да се смята за провинция, защото градът е икономически, административен и културен център“, изтъкна водачът на листата.

Кандидатите на „Синя България“ за българския и европейския парламент проведоха открит разговор с пловдивчани за бъдещето на страната на Римския стадион.