Skip to content

Петър Москов: Трябва ни български закон „Магнитски“

“Законът “Магнитски” е лустрационен закон. Той казва: Ние не можем да осъдим тези хора, но можем да прекратим корупционния натиск върху държавите, в които живеят. Поне да прекратим възможността да разрастват влиянието си през медии, през икономическа мощ, през съдебна власт на базата на това, което са натрупали по непочтен начин. Това значи лустрация. Така че промяната не идва през мишкуването в съдебната система, за да може едно лоби да вземе преимущество над друго. Промяната ще стане през български закон “Магнитски”, което е едно от основните законодателни предложения на Националното обединение на десницата.”  Това каза съпредседателят на коалиция “Национално обединение на десницата” д-р Петър Москов на закриването на кампанията за Южна България. То се състоя снощи на сцена “Ядрото”  в “Капана” и на него присъстваха и лидерите на други 2 от партиите в коалицията – Жаклин Толева на Българския демократически форум и Николай Ненчев на БЗНС.

Петър Москов обясни смисъла на предлаганата от коалицията лустрация. “Българският закон “Магнитски” казва, че за срок от 10 години висшата върхушка на Държавна сигурност и техните наследници не могат да бъдат бенефициенти на обществени поръчки на стойност над 100 000 лв., не могат да бъдат собственици и основни спонсори на национални медии, не могат да заемат длъжностите прокурор, следовател и съдия. Това означава скъсване с миналото, това означава нова държавност и промяна”, каза той.

Петър Москов изброи приоритетите на коалицията: силна държавност – икономическа свобода на предприемачите, семейство, нация и здрав отбор. „Това е са нещата, които обединяват всички нас и които една десница е призвана да защитава. И това правим и ще правим – цел по цел, стъпка по стъпка“, каза още Петър Москов.

“Ние сме свободните хора, дясното  е това, което поставя във фокуса на своите идеи личността – нейното достойнство, свобода и възможностите за развитието ѝ”, каза председателката на Българския демократически форум Жаклин Толева, която е водач на листата на коалиция „Национално обединение на десницата“ за Пловдив.

Лидерът на БЗНС Николай Ненчев обяви, че хората в “Национално обединение на десницата” са единствените, които могат да се нарекат наследници на загиналите в концлагерите на тоталитарния режим.

“Искрено се надявам, че следващия път ще бъдем много повече, че ще има и други десни лидери, защото ние слагаме основата на обединението на истинската десница”, каза Пепа Деведжиева, която е втора в пловдивската листа на коалиция “Национално обединение на десницата”.

Вечерта завърши с изпълнения на неповторимия китарист Огнян Видев.

Коалиция “Национално обединение на десницата” е с №19 в бюлетината, преференция за Пепа Девежиева – 102.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!