Skip to content

Реформаторите започнаха подписка в подкрепа на антикорупционния закон

Подписка в подкрепа на Закона за борба с корупцията под мотото „Народът срещу корупцията” стартираха Рефоматорите в Пловдив. Това се случи по време на откриването на щаба на кандидата за кмета на район „Тракия” Георги Божев, номинация на коалицията “Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок. Кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров, Георги Божев и Пепа Деведжиева, която е кандидатурата на коалицията за кмет на район „Централен”, бяха сред първите, включили се в подписката. Антикорупционният закон беше отхвърлен от Народното събрание в началото на септември, но предстои да бъде внесен нов вариант на нормативния акт. Подписка в подкрепа на антикорупционните мерки се събира от Реформаторския блок в цялата страна.

„Финансовият ресурс на града отива в само три фирми, защото те са единствените, с които общината работи. Едната от тях дори не е от Пловдив, а е от Асеновград. Това не може да бъде адекватно отоншение към бизнеса. Доверете ми се и ще има прозрачност в обществените поръчки”, обърна се към събралите се хора Здравко Димитров. „Десните партии ще работим за това Пловдив да се превърне в истински икономически център. Ние сме за ясни правила на работа с бизнеса и ще направим така, че децата ни да останат в Пловдив”, каза кандидатът за кмет на район „Централен” и за общински съветник Пепа Деведжиева. Георги Божев влезе в надпреварата за район „Тракия” със заявката за реформи и подчерта, че през 2019 г. Пловдив ще бъде Европейска столица на културата, а в „Тракия” няма нито културен център, в който да се случват творчески събития.

Щабът на Георги Божев и коалицията на Реформаторите и Здравко Димитров се намира в бизнесцентъра срещу поликлиниката в район „Тракия”.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *