Skip to content

Реформаторите с ясна подкрепа за Тотев

Петте партии от Реформаторския блок застават ясно зад десния кандидат за кмет на Пловдив Иван Тотев за предстоящия в неделя балотаж. „Ще направим опит да пренесем националния модел на управление и в Пловдив. Реформаторите са гарант за честно и прозрачно управление и това ще е целта ни и тук“, заяви народният представител и лидер на СДС – Пловдив, Никола Хаджийски. „През цялата кампания припомняхме, че автентичното дясно е в Реформаторския блок, който е част от коалицията „Да решаваме заедно“. Няма как една формация като Реформаторите от доказано десни партии да подкрепи един по-скоро ляв кандидат за кмет на Пловдив. Това би означавало да излъжем нашите избиратели“, обясни председателят на ДСБ – Пловдив, Пепа Деведжиева. Тя подчерта, че в бъдещото дясно управление на Пловдив Реформаторският блок ще работи за честни отношения с бизнеса и за отваряне на администрацията към хората.

Запитана за позицията на „България на гражданите“, след като първоначално от тази партия излъчиха сигнали, че ще подкрепят Славчо Атанасов, местната лидерка на ДБГ Савина Петкова отговори, че позицията „за“ Тотев е единно решение на блока. „Реформаторският блок е структура от партии, в която решенията се взимат демократично с определено мнозинство след дебати. Драма няма и ДБГ се присъединява към позицията на останалите партии и ще работим както за единството на блока и на коалицията „Да решаваме заедно“, така и за този балотаж“, каза Савина Петкова.

На пресконференцията присъстваха и председателите на БЗНС и НПСД – Елка Милева и Кемал Тинев. Петимата лидери на блока изразиха надежда, че техните избиратели ще гласуват отново вдясно в неделя.

Народният представител Здравко Димитров, който беше пръв в листата на коалиция „Да решаваме заедно“, не присъства на пресконференцията заради неотложни ангажименти, но по-късно ще бъде огласена негова позиция, която няма да се различава принципно от мнението на Реформаторите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *