Skip to content

Здравко Димитров: Дами с качества ще участват в управлението на Пловдив

  “За мен е удоволствие да имаме толкова подготвени, отговорни към хората и най-важното почтени дами в листата на коалицията “Да решаваме заедно, в която участват Реформаторите”, каза Здравко Димитров по време на среща с жителите на район „Централен“. Досегашното управление на Пловдив е длъжник на нашите майки, съпруги и на всички дами в Пловдив. Потенциалът на жените в Пловдив не бе използван пълноценно. Кадровата политика на отиващия си кмет бе погрешна и резултатът е скандали, отчуждаване на хората от общината и загуба на доверие”, заяви Димитров.

 “Пловдивчани, които живеят в район “Централен”, имат много добра възможност да изберат единствената дама кандидат за кмет на “Централен” –  Пепа Деведжиева”, каза още Димитров. И зададе риторичния въпрос: “С какъв кмет на района ще искате да общувате 4 години – с някой, който ще Ви отделя време и ще се грижи за района, което ще прави г-жа Деведжиева или с някой, който няма да ви обръща внимание, както беше досегашният районен кмет?” Според Димитров дамите в листа номер 19 на коалиция “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок, ще имат ежедневен ангажимент за повече прозрачност в работата на общината и за това пловдивчани да знаят какво се случва в управлението и как се взимат решенията.

 “Знам, че колегите от листата ни ще ми простят този кавалерски жест, затова казвам на пловдивчани – елате и гласувайте с преференции за дамите в листа номер 19. В първата двайсетица са финансистът Пепа Деведжиева, юристът Савина Петкова, здравният служител Елена Андреева, политологът Женя Садъчева, инженер-проектантът Елка Цоцоманска, филологът Евелина Евтимова Не мога да ги изброя всички, защото са много. Там са още технологът Райна Георгиева, финансовият консултант Ануш Тилкиян, икономистът Христина Кацарова, счетоводителят Васка Илийска”, каза още Димитров.

 Според него моделът “Да решаваме заедно” означава, че има равенство между половете, че мъжете и жените поемат еднакви ангажименти, че дамите са важни за новото управление на Пловдив, а не са, като в други листи за съветници, поставени там за украса. “Вие ще участвате реално в управлението на града ни и съм убеден, че ще се справите по-добре от мнозина от мъжете. Вие ще сте важен гарант за това общината да спре да дели пловдивчани на “наши” и “ваши”, както беше досега”, с тези думи се обърна Димитров към дамите в листата за общински съветници с номер 19 “Здравко Димитров – да решаваме заедно”.

 Той припомни, че по инициатива на Пепа Деведжиева и на Реформаторския блок е поел ангажимент да има финансов одит на общината, след което, ако е възможно, да бъдат намалени местните данъци и такси. “Убеден съм, че ще намалим данъците и таксите, но казвам “ако е възможно”, защото най-важното е пловдивчани да научат истината за финансовото състояние на общината, за това, какви са задълженията и възможностите й”, обясни Димитров.

На срещата, в която участваха всички дами в листа номер 19 “Да решаваме заедно”, Димитров припомни част от конкретните ангажименти за новия мандат – фокус върху инфраструктурата в целия град, а не само в центъра, работа по връзката Модър – Царевец, околовръстния път, северния обходен път, по водния цикъл и по южния колектор.

Дамите заявиха, че на срещите си с пловдивчани един от основните проблеми, по които вече са поели ангажимент да търсят решение, е да има “добро и трайно решение и за градския транспорт”, защото според тях пловдивчани “са недоволни от организацията на транспорта”. Сред предложенията на хората в различни райони на Пловдив са да бъде оптимизиран графикът на линиите, да има автобуси до по-късен час,  а цената на картите за градския транспорт за пенсионерите и учещите да бъде по-ниска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *