Skip to content

Димитър Шишков: Деведжиева е лоялен човек, който винаги казва истината

Д-р Димитър Шишков е от най-известните уролози у нас. Продължаваше да работи в МБАЛ „Пловдив” и докато беше депутат от Реформаторския блок в 43-ото народно събрание. Доц. Шишков се отказа от участие в листите за предстоящите избори.

 

– Защо хората да гласуват именно за Реформаторския блок, д-р Шишков?

– Защото истинските хора, които не се отказаха да работят за обединението на десницата, останаха в Реформаторския блок. Напуснаха тези, на които не им издържаха нервите да се борят с мафиотските структури по големите партии като БСП и ГЕРБ. Много е лесно да бъдеш в опозиция, да имаш 10-15 депутати и да викаш от последния ред. Смелите хора останаха да се борят и се опитаха да направят нещо за държавата. Реформаторският блок имаше четирима министри – Петър Москов, Меглена Кунева, Николай Ненчев и Божидар Лукарски. Христо Иванов и Даниел Митов се бяха назначения на ГЕРБ. Смелостта на нашите министри да останат в управлението заслужава уважение. Може да са успели да направят малко, може да са придвижили секторите, които ръководеха, с 1 см напред, но те започнаха реформи и работеха. Няма кой да каже, че Реформаторският блок е предложил или приел лош закон. Затова и ГЕРБ през цялото време казваха, че ние им извиваваме ръцете.

 

– Какво мислите за разрояването на десницата?

– Ние нямаме принос в това. Реформаторският блок никога не е нападал десните партии. Ние никога не сме говорили яростно срещу тях и  никога  не сме забравяли, че нашият основен опонент е БСП, а не ГЕРБ или някоя от новите десни формации. Ние не излъгахме своите избиратели, излъгаха ги тези, които напуснаха и нямаха силите да продължат да се борят. Затова и Реформаторският блок ще се разширява. Аз съм сигурен, че месец-два след изборите и Христо Иванов, и Радан Кънев ще търсят начин да се върнат в блока.

Ще дам пример с човек, който умее да се бори за своите цели. Това  е кандидатът за депутат Пепа Деведжиева. Тя не предава идеите си – работеше за Реформаторския блок и остана в него, което показва, че е лоялен човек. Деведжиева винаги е била откровена, затова и някои хора не я харесват. Но ние търсим хора, които казват истината. По-добре да чуеш истината, отколко някоя блага дума и после да те напсуват зад гърба ти. Деведжиева не би го направила, тя никога не се мазни. Затова и с нея се работи добре.

 

Преференцията за Пепа Деведжиева е с номер 5 в бюлетина 21 на коалицията „Реформаторски блок – Глас Народен”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *