Skip to content

Пловдивчани искат да участват в решенията на общината

27.9% от пловдивчани искат общината да съгласува с гражданите решенията, преди да ги взима. Това показват данните от социлогическо проучване, направено на 16, 17 и 18 октомври. Целта на това изследване е била да провери дали пловдивчани одобряват политическите приоритети на местната коалиция с номер 19. “Доверието, което пловдивчани показват към нас, потвърждава, че имаме основание да завършим изборната кампания уверени в успеха”, коментира кандидатът за кмет Здравко Димитров.

 

Според данните на сондажа 70.8% от хората са съгласни с основния приоритет на коалиция “Да решаваме заедно” – да привлича инвеститори в тези сектори на пловдивската икономика, където има неразвит потенциал. 56.6% от участвалите в изследването казват, че искат ремонти на тротоарите и улиците. 56.5% пък твърдят, че подкрепят един от основните приоритети на Димитров – намаляване на местните данъци и такси. 43.3% от участниците в изследването смятат, че общината трябва да оправи водоснабдяването и канализацията, а 35.4% искат Пловдив да печели европейско финансиране. 35.3% твърдят, че чистотата и сметосъбирането трябва да бъдат подобрени, а 31.1% казват, че има нужда от подобряване на транспорта. 25.2% настояват да подобри грижите за възрастните хора. 24 на сто казват, че Пловдив трябва да се развива като туристическа дестинация, а други 23% поставят като приоритет работата по състоянието на Пловдив за 2019 г., когато градът ще бъде европейска столица на културата.

„Както виждате, ние от “Да решаваме заедно” се интересуваме от това, какво искат пловдивчани, а не търсим да се хвалим с моментните данни за това, кой кандидат за кмет какво доверие получава. Искам да съм ясен, че подкрепата за мен като кандидат за кмет и доверието към коалицията ни, в която е Реформаторският блок, е много високо, солидно и хората са мобилизирани зад нас. Няма обаче да изневеря на стила ни, няма да съобщаваме данни за нас и за другите кандидати”, обясни Димитров. Той допълни, че причината да не съобщава данни за подкрепата към отделните кандидати и партии е, че уважава правото на пловдивчани да подадат гласа си сами в изборния ден, без някой да им прави внушения.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *