Skip to content

Истински наплив от кандидати за кмет на район „Централен”

Истински наплив от кандидати за районни кметове  се наблюдава на предстоящите на 25 октомври избори. Най-апетитните райони са „Централен”, „Тракия” и „Северен”, за тях са се регистрирали по 18 кандидати. Претендентите за „Източен” са 17, за „Южен” – 16, най-слаб е интресът към „Западен”, кандидатите там са 15.

На местния вот през 2011 г. нямаше избор на районни кметове, тогава те се назначаваха от общинския кмет. На изборите през 2007 г. обаче се гласуваше за кметове на райони и справка в регистрите на ЦИК сочи, че тогава кандидатите за район „Централен” са били 12. Двама от тях не са загубили желание да спечелят изборите за кмет на този район за изминалите 8 години и това са Георги Титюков и Димитър Керин. През 2007 г. Титюков е бил издигнат от друга партия – „Граждански съюз за Нова България”. Сега зад него стои „Кауза Пловдив”, а в последната година той беше кмет на района, назначен от ръководената от ГЕРБ градска управа.

Сред сегашните 18 кандидати има само две жени – Пепа Деведжиева, лидер на ДСБ – Пловдив, зад която стои коалицията между Реформаторския блок  и Здравко Димитров, и Катя Кръстева от „Движение 21”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *