Skip to content

Реформаторите настояват чиновниците да се назначават с конкурс

 

Рефоматорският блок ще въведе конкурсното начало при назначаването на чиновниците, защото сега най-големите проблеми на община Пловдив са корупцията, безразличието и некомпетентната, но за сметка на това раздута до 10 000 души общинска администрация. Това каза в ефира на DCTV кандидатът за кмет на район „Централен” и за общински съветник Пепа Деведжиева.

„Пловдив не е само идеалният център. Като излезем от пешеходната зона на Главната, започват проблемите”, посочи още Деведжиева. Тя очерта като възлов въпрос и факта, че общинският кмет е иззел функциите на районния в „Централен” и решава еднолично за всичко в зоната между булевардите „Христо Ботев”, „Руски”, „Марица” и „Цар Борис Трети”, а това не предполага гъвкавост в управлението. „Това се отнася и за архитектурния резерват Старинен Пловдив, въпреки че той също си има отделна администрация. В настоящия мандат подобно орязване на функциите на кмета на „Централен” може да изглежда логично, като си спомним какво стана с кмета на ГЕРБ Райна Петрова, но по принцип не трябва да е така”, обобщи Пепа Деведжиева.

Според нея на едноличното управление на Пловдив трябва да се сложи край. „Не Пловдив работи за кмета, а кметът трябва да работи за града. От месец общината по билбордове се хвали какво е свършила, но оценката на пловдивчани ще дойде на 25 октомври”, добави Деведжиева. Тя акцентира, че в кампанията Реформаторите ще заложат на срещи с хората, които ще продължат и след изборите. „Неслучайно слоганът ни е “Да решаваме и реформираме заедно!”, коментира Пепа Деведжиева. Ако бъде избрана за кмет на район „Централен”, първата й задача ще бъде да върне човешкото лице на администрацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *