Skip to content

Пред ДСБ Зико обеща международен одит на общината

Кандидатът за кмет Здравко Димитров, зад когото застана и Реформаторският блок, обяви, че след изборите на община Пловдив трябва да бъде направен пълен финансов одит, който обаче да бъде извършен от фирма с чуждо участие, за да се гарантира безпристранстност. Това се случи на градско събрание на ДСБ – Пловдив, на което Зико присъства. „У нас има представителства на големи одитиращи фирми от чужбина. За имаме пълна яснота какво е финансовото състояние на община Пловдив при изтеглените заеми за милиони, ревизията трябва да направи някоя от тези фирми, а не някоя зависеща от Народното събрание институция като Сметната палата”, каза Здравко Димитров пред актива на ДСБ.

Членовете и симпатизантите на ДСБ поискаха от него да презагледа публично-частното партньорство на общината с бизнесмена Георги Гергов в дружеството „Пълдин туринвест”, покрай  което Пловдив загуби 14 къщи в Стария град и други имоти и възможността да влияе върху управлението на панаира. Поставени бяха и въпроси за ликвидирания тролейбусен транспорт и цената на картите за пътуване.

„Явяваме се в коалиция на тези избори и трябва да работим за утвърждаването на добрите коалиционни отношения, както това се случва в национален мащаб”, обърна се към съпартийците си лидерът на ДСБ – Пловдив,        Пепа Деведжиева. Като кандидат за кмет на район „Централен” и за общински съветник, издигнат от коалицията „Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, в която влиза Рефоматорският блок, тя обяви, че нейна основна цел е да покаже, че Пловдив  не трябва да се разделя на два града. „Това деление – идеалният център и всичко останало, е неприемливо за Реформаторите. Градът трябва да се развива хармонично и за проблемите на всеки квартал да се търси решение”, подчерта Пепа Деведжиева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *