Skip to content

Радан Кънев и Петър Москов: Здравко Димитров ще бъде кмет, на когото няма да можем да заповядваме

Здравко Димитров ще бъде кмет, на когото никой от Реформаторския блок няма да може да заповядва, въпреки категоричната подкрепа за него. Тази основна причина в неделя пловдивчани да изберат Зико посочиха съпредседателят на РБ и лидер на ДСБ Радан Кънев и здравният министър Петър Москов, които бяха в Пловдив в последния ден от предизборната кампания.

Никъде в страната Реформаторският блок не спуска партийни послушковци, никъде на спуска старшинки на партийни армийки, а навсякъде застава зад хора, чиято местна тежест е по-голяма от тежестта на политическата сила. Всичките ни кандидати са хора, които ни дават, а не на които ние даваме, така че заедно с тях да сме много по-силни. Няма кандидат на РБ, на когото, след като стане кмет, да мога да му се обадя и да му давам заповеди и да му казвам какво да прави“, заяви Радан Кънев. Той прогнозира, че Зико ще бъде кмет, независимо дали този или следващия понеделник. „И тогава ние с него ще бъдем в диалог, но във всеки един момент той ще може пред мен или всеки друг лидер на блока да защити интересите на пловдивчани и да каже: „Тук не си прав“. А да не говорим за това да му казвам кой да печели обществените поръчки“, добави Радан Кънев. Според точно такива трябва да бъдат всички кметове в България. „Битката за Пловдив е между местна власт, която е проекция на партийна дисциплина и заповеди от София, включително и по отношение на местната икономика, и истинска дясна политика, което означава политика, основана на дялани камъни, на независими хора като Здравко Димитров. Ако на един кмет някой от София може да му вдигне телефона и да му каже какво да прави, този човек не е кмет, а някакъв партиен наместник. Такива сме имали 45 години в България, 25 години сме се борили да не е така и не трябва накрая да финишираме в това положение“, обобщи съпредседателят на Реформаторския блок.

Подкрепяме силни и независими личности, защото един от основните проблеми в сектора, който ръководя, е чисто партийното кадруване. Това е един от най-големите бичове на системата на здравеопазването. Силен независим човек с професионални качества върши работа, а партийно протежираната номенклатура – не винаги“, направи паралел с пряката си работа министър Петър Москов. Той уточни, че е в Пловдив да подкрепи Зико, защото забраната министрите да участват в кампанията не важи за деня на закриването.

Здравко Димитров благодари на Реформаторите за подкрепата, а кандидатът за кмет на район „Централен“ Пепа Деведжиева изрази увереност, че коалицията „Здравко Димитров – Да решаваме заедно“, част от която е РБ, е сигурен участник в балотажа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *