Skip to content

Зико ще ползва британския опит за популяризирането на Пловдив

“Искаме да използваме британския опит в популяризирането на Пловдив. Новият екип на община Пловдив ще поиска логистична подкрепа от британското посолство за връзки с британски градове, които са имали успешен опит като европейски столици на културата. Такъв град например е Ливърпул. За разлика от досегашния кмет и екипа му, които се държат с пловдивчани, все едно знаят всичко и не им е необходим никой, ние знаем, че ни е нужна подкрепата на всички пловдивчани и повече знание и опит за това, Пловдив да има успешна година като европейска столица на културата”, заяви Здравко Димитров след срещата си  със заместник-посланика на Кралство Великобритания г-жа Сара Райли в Пловдив.

 

Тя попита представителите на коалицията “Да решаваме заедно” как вървят приготовленията на Пловдив за 2019 г. и как общината помага на културата в града. Един от най-важните акценти на разговора, поставен от г-жа Райли, беше честността на изборния процес и това да няма манипулации на вота на хората.

 

“Ние имаме членове на комисии и застъпници във всички изборни секции и ще направим необходимото изборите да са честни и да няма съмнение за изборните резултати”, каза Здравко Димитров.

Кандидатът за кмет на район „Централен” Пепа Деведжиева, заяви един от най-важните приоритети на новото управление на Пловдив ще е да има повече прозрачност, включително при обществените поръчки. Тя заяви, че коалиция “Да решаваме заедно” и Реформаторският блок ще наложи еднакви правила за съфинансиране на културни проекти. На среща с пловдивските гилдии те са заявили пред нея и Здравко Димитров, че досега Община Пловдив е искала 80% съфинансиране на проекти, внесени от пловдивски творци, което е непосилно за тях. Заместник-посланикът на Великобритания е попитала също дали, ако спечели изборите, коалиция “Да решаваме заедно” ще запази модела на реформаторско управление каквото има в централната власт.

 

“Пловдивчани искат Реформаторският блок, ГЕРБ и другите дясноцентристки партии да сформират стабилно, почтено и отворено към хората управление с нов кмет и нов екип в общината”, отговори Здравко Димитров. Той заяви, че е казал публично, че въпреки всички опити на досегашния кмет да раздели дясноцентристката политическа общност в Пловдив, коалиция “Да решаваме заедно” ще сформира стабилно дясноцентристко мнозинство в новия Общински съвет, обединено около важни за Пловдив приоритети и цели.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *