Skip to content

Пепа Деведжиева: Реформаторската десница е с бюлетина №19

Предизборната кампания с целия излишен шум и суетност свършва и на финала й искам да кажа няколко думи като истински десен човек. Всички ние, Реформаторите и останалите партии и личности, които се явяваме на тези избори с коалицията „Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, не сме безгрешни. Но ние сме хората, които отстояват идеите на автентичната десница, а тя има една основна същност – реформаторската. Никога не съм била член на партия преди основаването на ДСБ, после нещата се стекоха така, че трябваше да стана лидер на пловдивската организация в един нелек момент. Срещнах немалко трудности, докато се изграждах като политик, но никога не съм предавала идеите на дясното, няма  и да го направя. Заболя ме, когато преди 4 години в Пловдив беше подменен вотът на десните избиратели. Двамата съветници, които тогава избрахме, гласувайки за Синята коалиция, предпочетоха да станат подгласници на ГЕРБ в името на личнито си добруване и така ние останахме без представители в Общинския съвет. Тогава апелирах тези хора да напуснат Общинския съвет, защото предадоха доверието на 6000 пловдивчани. Не го направиха, разбира се, а сега пак търсят подкрепа, за да влязат в местната власт. Тази подмяна не трябва да се случва пак. Затова призовавам всички, на които им е скъп споменът за някогашния син Пловдив, да гласуват за нас с №19 в бюлетината.

В Реформаторския блок има 5 партии и често ни атакуват, че имаме проблеми помежду си. Нормално е отношенията да се сложни понякога, но в политиката и живота това учи на диалог. И на умението да отстъпваш, освен ако не става дума за голямата крайна цел – радикални реформи във всяка сфера на живота. В последната година, откакто Реформаторският блок е в управлението на страната, реформите започнаха да се случват. Съпротивата е голяма, но нашите министри не се отказват. Те са и коректив на по-големия партньор в управлението

Време е и в Пловдив да започнат истински реформи. И да се сложи край на безконтролната власт, осигуряваща си мнозинства със съмнителни договорки.

Реформаторският блок ще е гарант, че съмнителните мнозинства ще останат в миналото. Убежденията и личният ми морал никога няма допуснат да стана част от подобна схема. Затова ви призовавам да гласувате с №19 в бюлетината – Реформаторите и Здравко Димитров сме си поставили и още една цел – да възродим автентичната десница в Пловдив!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *