Skip to content

Радан Кънев: ГЕРБ и Реформаторите ще управляват заедно Пловдив

След изборите в Пловдив ще управляват ГЕРБ и Реформаторите, но това, кой ще води изпълнителната власт, ще е леко обърнато спрямо националното ниво. Това каза в Пловдив съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев. Той не отрече, че отношенията между ГЕРБ и Реформаторите в Пловдив са сложни, но подчерта, че това е така на много места в страната, което не променя идеята за общо дясно управление на общините след вота. Според Радан Кънев резултатите от изборите няма да пренаредят националната коалиция, каквато версия лансира ДПС в опита си да заеме мястото на Реформаторския блок в управляващото мнозинство. „Бойко Борисов е достатъчно опитен политик и фактът, че досега е спечелил доста избори, показва, че няма да направи подобна глупост. Единствено нови избори могат да променят баланса в управлението, но ние се надяваме то да върви повече надясно – към повече реформаторска политика, през местните и президентските избори, а не през нови парламентарни“, обясни Кънев. Той беше в Пловдив за среща със симпатизанти на Реформаторския блок и на всички партии в местната коалиция „Здравко Димитров – да решаваме заедно“.

Запитан за евентуална позиция на коалицията за втория тур на вота, Радан Кънев каза: „Изобщо не разсъждавам над вариант, в който Зико не е на балотаж.“

Той обясни, че Реформаторите са избрали да застанат зад Здравко Димитров като кандидат за кмет на Пловдив по три причини. Първата е, че Реформаторският блок не е политическа сила, която спуска кандидатури, а разчита на кандидатите по места да дадат на блока допълнителна сила. „На второ място аз бях много впечатлен от програмата на Зико за развитието на бизнеса в Пловдив. От една страна, Пловдив е град със сравнително динамично развиваща се икономика, от друга страна, всеки, който наблюдава по-отблизо процесите, вижда, че ползите от това икономическо развитие отиват буквално в шепа фирми. Това е проблем, който категорично трябва да бъде решен. На трето място надделя личното мнение на двама пловдивски политици, които изключително много уважавам – Пепа Деведжиева и д-р Димитър Шишков“, обобщи Радан Кънев.

Здравко Димитров обеща да въведе ясни правила за бизнеса и като кмет да се вслушва в мнението на експерти от различни политически сили.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *