Skip to content

Деведжиева: Само изсветляването на икономиката гарантира по-високи пенсии

„Само изсветляването на икономиката може да доведе до увеличаване на пенсиите. Излизането на фирмите от сивия сектор на светло означава повече хора да плащат данъци и така ще има повече постъпления в бюджета, от които да се плащат и по-високи пенсии.” Това обяви пред пенсионери и хора с увреждания кандидатът за депутат от Реформаторския блок Пепа Деведжиева, която е под номер 5 в листата. Тя подчерта, че Реформаторите няма да се включат в наддаването с обещания за по-високи пенсии и заплати, защото това са кухи предизборни ходове.

„Реформаторският блок предлага мерки за стимулиране на бизнеса, като поетапното намаляване на ДДС, вдигане на прага за регистрация по ДДС от 50 000 на 200 000 лв. и облекчаване на регистрационните режими. Ще работим най-сетне да се въведе обслужването на едно гише. Всичко това ще спомогне за ограничаването на сивия сектор”, каза още Деведжиева.

„Кому е нужна тази излишна администрация?”, попита я възрастна жена. „Програмата на блока предвижда намаляване на администрацията. Но проблемът е не само в числеността. Ние сме за механизми, които да гарантират назначаването на компетентни и можещи хора в бюджетните структури, защото сега често чиновници стават хора, верни на даден партиен апарат, които се използват като резерв за гласове на следващите избори. Това трябва да се промени”, категорична беше Деведжиева.

Преференцията за Пепа Деведжиева е с номер 5 в бюлетина 21 на коалицията „Реформаторски блок – Глас Народен”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *