Skip to content

Зико настоява един от зам.-кметовете да е жена

“Поне един от заместник-кметовете в новия мандат трябва да е жена, дама, която да има търпението да обединява хората и политическите партии в дясноцентристката коалиция, която пловдивчани искат да поеме управлението на Пловдив”, каза Здравко Димитров на среща в район “Северен”. Той допълни, че в листата на местна коалиция “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок, има дами със сериозен професионален опит и високи морални качества. “Ще предложим поне една от нашите дами за заместник-кмет на Пловдив. Искам да кажа ясно обаче, че това е принципна идея и нито сме дискутирали имена, нито ще настояваме номинацията да излезе непременно от нас. Може да е от коалиционен партньор”, каза още Здравко Димитров.

“Вижте как изглежда нашата листа с номер 19, в която на челни места има дами и  несъмнени професионални качества, и сравнете с другите кандидатски листи и вижте колко небалансирано изглеждат те, защото тези, които са ги правили не уважават пловдивчанки”, заяви Димитров. Той поясни, че в листата с № 19 “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок, дамите са на почит заради възможностите им и заради управленския им потенциал, а “не са там за красота”.

“В следващата седмица очаквайте мащабен опит за манипулация от един от обръча кандидати на “модела Орешарски”, който с фалшиви социологически изследвания от повече от месец се опитва да излъже пловдивчани, че трябва да гласуват за него. След 10 дни ще видим, че “на лъжата краката са къси” и кандидатите за кметове, които, вместо да работят, че чудят как да мамят пловдивчани, ще получат ценен урок”, каза Здравко Димитров. И припомни,  че на няколко пъти е предупредил, че слабостта на отиващия си кмет Иван Тотев и неспособността му да защити бъдещото реформаторско управление на Пловдив, създава риск за града. Според Зико тази слабост бива експлоатирана от кандидати със слаб управленски потенциал и ксенофобско мислене, чийто единствен политически инструмент е да лъжат.

“Всички знаят откъде идвам и аз няма да променя позициите си, начина си на мислене и ще продължавам да защитавам дясноцентристките избиратели и реформаторското мнозинство, независимо от изборните резултати. Достойнството и принципите са по-важни от едни избори. Те са за цял живот”, заяви още Димитров.

Той подчерта, че като областен управител е работил много добре с правителството и по негово предложение кабинетът е върнал на Пловдив собствеността върху Античния театър, Одеона, Римския стадион, стадион “Пловдив” и на  къщи в Стария град. “Мога да работя с правителството и с премиера и го правя с конкретни предложения, които са в полза на целия град”, обобщи Димитров.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *