Skip to content

Здравко Димитров: Чрез спорт сплотяваме семействата си и насърчаваме децата

Искам в следващите години, чрез спортни занимания и физическа активност да сплотим семействата си и да насърчим децата си да успяват”, заяви Здравко Димитров, на среща със спортни клубове и спортисти, част от която бе футболния турнир “Да решаваме заедно” ,организиран в неделния следобед на 27 септември. Димитров, кандидат за кмет на Пловдив от местна коалиция “Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок, заяви, че всеки пети пловдивчанин иска общината да помага на спортните отбори на Пловдив. Той поясни, че данните за отношението пловдивчани към спорта са дошли от изследвания, проведени за екипа му от две авторитетни социологически агенции.

“Виждаме нарастваща подкрепа за модела на работа в Пловдив “Да решаваме заедно”, който искаме да установим – модел, при който кмет, администрация и пловдивчани са от един отбор и работят заедно и се уважават”, каза Димитров и допълни, че изследванията, които прави екипът му, ще бъдат използвани “само и единствено, за да видим какво искат пловдивчани и да го включим в работните си приоритети”.

“Имаме проценти, те са много добри за нас, но не се занимаваме с числа. Не числата, а хората решават и който реши да заблуждава пловдивчани, ще разбере грешката си в изборния ден”, отговори Димитров на въпрос какви са нивата на подкрепа за него и останалите кандидати.

“В следващите четири години, като кмет, искам да разработя в Пловдив уникален модел, който свързва спортните отбори със семейството. Ще подпомагаме спортните отбори и ще насърчаваме семействата да отделят повече време за спортуване”, обясни Димитров.

“Искам да насърчим семействата да се занимават с физическа активност, когато имат време. Спортът не само ни помага да сме по-здрави, той сплотява семейството, а то е най-важното в живота на човек. Само няколко часа седмично, прекарани в спорт, заздравяват връзките между деца и родители и правят хората по-уверени в себе си”, каза Димитров. Той допълни, че с екипа му са обърнали внимание на различни изследвания, които показват, че семейните занимания със спорт намаляват риска за децата от вредни зависимости като употреба на алкохол и наркотици. “Децата на Пловдив са важни. Трябва да им обръщаме внимание и да им създаваме условия да се развиват, а не да ги изоставяме”, каза още Димитров. Той заяви, че под негово ръководство община Пловдив ще стимулира заниманията със спорт в Пловдив като начин за почивка и развлечения за цялото семейство.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *