Skip to content

Избирателите искат повече жени в Общинския съвет

“Здравко, видяхме листата за общински съветници. В нея има доста жени, някои от които познаваме и сме чували хубави неща за тях. Добре е, че призовавате хората да гласуват с преференция за тях. Трябва ни силен кмет, кавалер, който да уважава жените и да им дава път. Ние сме по-добри от вас, работим повече, да знаете”, с тези думи започнаха разговора си със Здравко Димитров възрастни дами на среща в район “Северен”.

“Благодаря за хубавите думи. В листата и в екипа не се делим на мъже и жени, но сте прави, че жените често са по-организирани и по-търпеливи в работата си. За мен е важно не толкова като мъж, съпруг и баща на две дъщери, а като човек, който се занимава с управление в местната власт и получава доверието на пловдивчани, в града ни да има равнопоставеност и еднакви шансове за всички”, отговори Здравко Димитров. Той каза още, че името на коалицията с номер 19 “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок, е избрано съвсем целенасочено.

“Какъвто е Пловдив, пъстър, шарен, с различни хора, всеки от които има уникален характер и собствено мнение, такава е и коалицията ни. Няма да скрия от вас, че в началото разговаряхме поне месец, за да се напаснем един към друг, да се обединим около приоритетите за развитието на Пловдив в следващите 4 години и от група хора, които се познават да се превърнем в екип. Това изобщо не е лека работа”, каза Здравко Димитров и допълни, че най-лесното нещо е да делиш хората на “наши” и “ваши”, както са правили отиващият си кмет и екипа му, а най-трудно е да обединяваш.

“Като кандидат за кмет чувствам отговорност да подкрепим пловдивчани да ги заредим оптимизъм и с позитивни очаквания. Затова призовах хората да не се подават на напрежение. То ще спадне в края на другата седмица и негативните емоции ще изчезнат. Важно е след 26 октомври да започнем да пишем нова, успешна страница в историята на Пловдив”, каза още Здравко Димитров.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *