Skip to content

Пепа Деведжиева: Подкрепям реформата на министър Москов

Подкрепям реформата на здравния министър Петър Москов и след днешното му посещение в Пловдив за пореден път се убедих колко манипулативно се поднасят планираните от него мерки от БСП и ДПС. На всички е ясно, че исканият от тези две партии вот на недоверие за здравеопазването няма да мине,  но той се ползва, за да се настройва общественото мнение и да се рисува апокалиптична картина на готвената здравна реформа.

Затова приветствам идеята на министър Москов да обикаля страната и да се среща с медици, тъй като е нужно лично да им обясни смисъла на готвените промени. А именно лекарите и сестрите са хората, които работят, за да лекуват, а не да търгуват и те също ще работят по-спокойно в една реформирана здравна система. Но всеки опит да бъдат запушени пробойните, които източват парите на касата и министерството, среща съпротива. Всъщност това  е нормално  – всяка оптимизация, която ще спре кранчетата, през които изтичат публичните финанси,  намира своите яростни опоненти в лицето на хората, които се облагодетелстват сега.

Но при един разумен разговор на лекар с лекари всяка манипулация може да бъде изяснена. Затова пожелавам на Петър сили и търпение да преодолее съмненията на мислещите и загрижените за пациентите хора в системата. При успех на реформата останалите просто няма да имат място в нея.devedjieva_moskov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *