Skip to content

Д-р Галина Карауланова: КОД е партията, която може да направи реални реформи

Д-р Галина Карауланова

Избрах КОД, защото това е истинската дясна партия, която може да направи реални реформи. 32 години гледаме повече шикалкаване, отколкото истински реформи, и така повече не може да продължава. Повечето партии клонят към лявото, а аз съм консервативен десен човек и до регистрацията на партия КОД не виждах кой може да води истински дясна политика.  

Като лекар ще сложа акцента върху реформите в здравеопазването, които трябва да бъдат направени, колкото и да са болезнени. Здравеопазването трябва да се крепи на 3 стълба: държавата, отделната личност и работодателят. Финансирането само по линия на Здравната каса е крайно недостатъчно, затова и не можем да се похвалим с качествено здравеопазване. Трябва да бъдат ясно дефинирани и политиките в общинското здравеопазване. Реформата в здравеопазването започна в правителството на СДС, но тя остана недовършена, а когато беше здравен министър, д-р Петър Москов не получи достатъчно подкрепа за замислените от него промени.

КОД ще работи за ясни правила и реформи във всички сфери, за да има силна държава, която да даде сигурност на хората и възможност да се развиват и да носят своите отговорности.