Skip to content

Биография

P1010442Пепа Деведжиева е един от учредителите на партия КОД – Консервативно обединение на десницата. Става част от новия политически проект с лидер Петър Москов след разпада на Реформаторския блок. В предишния мандат на местната власт Пепа Деведжиева беше общински съветник, зам.-председател на местния парламент в Пловдив и ръководител на групата на Реформаторите.

Родена е през 1965 г. в Пловдив. Средното си образование завършва в Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”. За висшето си образование избира първо Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, където се дипломира в специалността „Публична администрация”, след това – Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, в който завършва „Стопанско управление”, а след това придобива и магистратура по финансов мениджмънт. След дипломирането си започва работа в „Научно приборостроене” към филиала на БАН в Пловдив.

След 1989 г. 14 години работи в автосалон „Анастасов”, където извървява пътя от технически секретар до ръководен пост в администрацията на фирмата. 8 години е управител на Северната индустриална зона, сдружение на търговските обекти в района на Карловско шосе, чиято цел е да да бъдат изградени общи комуникации. Сред фирмите в Северната индустриална зона освен „Анастасов”, са „Рилус”, „Бултекс”, БМВ и „Анди”. След това започва да се занимава със застраховане. В този бизнес е и синът й Илия Къртев.

P1000932devedjieva_2devedjieva_glasuvane_2


devedjieva_sas_sina_siДеведжиева никога не е членувала в политическа партия до учредяването на ДСБ, в което активно участва. Влиза в ръководството на ДСБ в район „Централен” в Пловдив, след това става става председател на районната организация, а през януари 2013 г. и лидер на пловдивската структура на партията. През юни същата година става и член на националното ръководство на ДСБ.
През януари 2017 г. избира да работи за единството на десницата и става индивидуален член на Реформаторския блок и влиза в националното му ръководство. Сега ще работи активно за партия КОД.