Skip to content

Ивайло Спасов, КОД: Левите политици рушат доверието в администрацията

Ивайло Спасов е зам.-председател на КОД-Пловдив и с преференция 102 в листата на партията в Пловдив и Пазарджик. Завършил е „Публична администрация“. Занимава се с администрация и управление на човешки ресурси. Активно работи за намаляването на шума, подобряването на градската среда, достъпно и бързо административно обслужване, прозрачност в управлението, запазване на чистотата на българския език.

Нека бъдем директни: от работа по политически поръчки публичната администрация е лишена от  време и ресурси за подобряване на собствената си организация и административното обслужване на гражданите. Същевременно авторитетът ѝ търпи сериозни щети.

Често хора, определили себе си за политици, спекулират с неразумни твърдения, за да постигнат политическа цел. За съжаление, въвличат в авантюрите си и администрацията, без тя да е взела участие. Единственото, което се случва обаче, е, че специалистите влизат в обяснителен режим, нагнетява се на напрежението и се повишава  негативното отношение към институциите.

Ярък пример за мен е скорошното изказване на министъра на финансите Росица Велкова относно възможността за промяна на курса на лева към еврото и дори фалит на държавата. Думите на г-жа Велкова, които бяха извън сферата на компетентност на МФ, отекнаха на международно ниво и притесниха инвеститорите. Дори ангажираха БНБ да отговаря и тушира напрежението. Ето защо според мен е крайно невероятно експерт от министерството да си е сложил главата в торбата и да е участвал в изработването на това становище.

Резултатът обаче е, че за пореден път една институция опровергава твърденията на друга, а специалистите от администрацията пак са на подсъдимата скамейка на обществото. Това е един от симптомите на болната ни държавност и практиката на левите политици да си играят със страховете на хората, вместо да осигурят междуинституционална съгласуваност и синхрон на информацията.

Дясната политика, която защитаваме в КОД, стои зад истината и спазването на правилата. Тя противостои на всеки опит да се объркват и побъркват българите в името на нечии политически цели или прибързан пиар. Силната държава следва процедурите и след завършването им обявява решения или резултати. Тя не репресира посочен за неудобен бизнес, нито затруднява опитите му да изплува на повърхността, спазвайки правилата. Напротив, улеснява административния път за свободна гражданска инициатива и защитава условията за истинска конкуренция.

На 2 април гласувайте за КОД с номер 11.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!