Skip to content

Партия КОД: Пак ли не знаем кой стопанисва диги и язовири?

Докато домовете на обикновените хора са под вода и кал, а трудът на много производители е унищожен, институциите за пореден път се карат кой е отговорен, кой е трябвало да стопанисва дигата, кой е трябвало да почисти реката. Кметът на Карлово търси отговорността в “Напоителни системи”, те пък връщат топката.

Познато, нали?

Дали е нужно да припомняме голямата трагедия в село Бисер преди няколко години? Абсолютно същата ситуация, но и с човешки жертви. И тогава се търсеше виновният някъде там между Министерство на отбраната, Община Харманли и Областна администрация Хасково.

Докога ще се карате? Кога ще започнете да работите заедно?

Управлението е система от съвместна отговорност, която са Ви гласували българските граждани. Днес виждаме, че е сведено до административна размяна на писмени документи и стискане на палци стихията да ни отмине. Това очевидно не е достатъчно.

Държавата трябва да се върне в основната си роля – осигуряване сигурността на своите граждани, а институциите да работят в синхрон. От КОД настояваме за това от години. За нас основна задача е хората да са спокойни. Те трябва да са уверени, че рискът трудът им да бъде пометен от поредното безхаберие, е намален до минимум. Но и те трябва да бъдат активни и да подават сигнали за нередности своевременно, защото сега, след потопа, да се говори за незаконна сеч е късно. И пак стигаме до контрола. Кой сече и кой прилага наредбите, кой залесява и дали залесява?

Още днес българските граждани и най-вече предприемачите трябва да бъдат освободени от бремето на страха, че поредната вълна ще унищожи постигнатото. Утре тя може да бъде от река Марица, защото всички виждаме състоянието на коритото ѝ.

КОД е гласът на свободния българин с номер 11 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!