Skip to content

Пловдивски активисти на КОД почетоха Деня на независимостта в Карлово

Пловдивски активисти на КОД избраха да почетат Деня на независимоста, като поднесат венци и цветя пред паметниците на Васил Левски и на братята Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово. “Поклон, Дяконе! Поклон пред делото и заветите ти! Поклон пред духа ти за Свобода и Независимост!”, каза Костадин Дамянов, водач на листата на КОД в област Пловдив. Ивайло Спасов, който е трети в Пловдив, акцентира на актуалната обстановка. “Само след няколко дни, на изборите, ще трябва отново да защитим правото си да бъдем независими. Независими от желанието на онези, които за пореден път искат да ни вкарат в Путиновата робска орбита”, заяви той.

Третата в областната листа на КОД Веселина Узунова говори за делото на братя Георгиеви. “Малко са българите, които знаят имената на Евлогий и Христо Георгиеви и че това са най-големите дарители в България. Дарителството трябва да е кауза на всеки свободен българин днес”, смята тя.

“Днес съм тук с цялото си семейство, за да възпитам децата си в духа на свободата и независимостта”, обясни Николай Ганев, който е под №4 в листата на КОД в Пловдив.

След това те разговаряха с граждани от Карлово.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!