Skip to content

Реформаторският блок застава единен зад Здравко Димитров

Партиите в Реформаторския блок застават единни зад кандидатурата на Здравко Димитров за кмет на Пловдив и ще работят заедно за първото място в предизборната надпревара. Реформаторите и Зико ще имат и общи кандидати за районни кметове и съвместна листа за общински съветници, в която местата ще бъдат поделени поравно между блока и инициативния комитет, номинирал Димитров за кмет. Това стана ясно на съвместна пресконференция, на която Реформаторите декларираха, че различията помежду им за кметската кандидатура са изгладени. „Никога те сме били против личността на Здравко Димитров, просто искахме блокът да има собствена кандидатура. Преценявайки факта, че той може да бъде обединителна фигура и че може да допринесе за една бъдеща победа, ние решихме да го подкрепим“, обясни депутатът от РБ Димитър Шишков, член на ДБГ. Именно „България на гражданите“ беше формацията, която допреди седмица имаше резерви към идеята Реформаторският блок да подкрепи Димитров като кандидат за кмет. За да докаже, че ДБГ вече категорично стои зад  Здравко Димитров, на пресконференцията присъства Димитър Танев от националното ръководство на „България на гражданите“.

„В Реформаторския блок винаги сме били много интересни, защото сме много темпераментни и демократични партии. При нас всичко е известно, защото нямаме какво да крием. Нормално е да имаме различни виждания, но Пловдив е мястото, където винаги сме задавали добрия тон и единството на блока“, коментира лидерът на ДСБ – Пловдив, Пепа Деведжиева.

„Тази подкрепа е оценка за мен като политик и като личност, която ме задължава. Това е доверие, което съм сигурен, че ще оправдая. Готов съм да предложа на Пловдив нов модел на управление. Сега е моментът да се обединим и да възродим синьото в Пловдив, такова, каквото беше в началото на 90-те години“, каза Здравко Димитров.

Предстои Реформаторите и Здравко Димитров да представят листта си за общински съветници и кандидатите за кметове на шестте на района на Пловдив.

devedjieva_6i6kov_ziko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *