Skip to content

И днес заставаме зад начертания преди 27 години път

7 декември е знакова дата за българската десница. На този ден преди 27 години бе учреден СДС, за да се бори за демокрация. Дясното се роди на базата на протеста срещу десетилетия управление от една комунистическа партия и нейния клир и печелеше подкрепа, заставайки зад железни принципи и идеали. Убедените поддръжници на десницата и днес отстояваме идеята за правов ред, конкурентен старт, силна икономика, водещо образование, качествено здравеопазване. Само така можем да бъдем една истински силна европейска България.
Демократите сме хора с национално самочувствие и няма да позволим нито от изток , нито от запад да диктуват нашето бъдеще. Няма да допуснем и никой да третира страната ни като васална. Винаги сме подкрепяли ясна и категорична външна проевропейска политика. Преди 27 години обявихме, че това е избраният от нас път за развитие на България. Сега отново е време категорично да препотвърдим тази посока.
На този ден си правим равносметка и вярвам, че въпреки ударите, които понесохме, демократичното мислене, принципи и устои са в душите ни, в сърцата ни и ще продължим и докажем, че това е верният път. Обединената десница, към която се стремим, сме всички ние, които пожелахме и допринесохме за промяната. Вярвам, че заедно можем да постигнем мечтата си за силна България в обединена Европа.
Честит празник на всички убедени демократи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *