Skip to content

Приветствам махането на гаражите, това е стара моя идея

Приветствам премахването на гаражите и изграждането на паркинги на тяхно място, това е стара моя идея. Още в предизборната кампания преди 2 години се обявих за демонтирането на грозните метални клетки, част от които не се използват по предназначение и от тях лъха на кисело зеле. Не се отнасям ревниво към тази си позиция отпреди доста време и се радвам, че разчистването започна, като се надявам гаражите да изчезнат не само от центъра, а и от целия град.
За всички отдавна е ясно, че те са грозни, заемат място, на което може да спрат повече коли, ако ги няма, не на последно място е натрупаната между тях мръсотия, която няма почистване. При това собствениците им не полагат за техния вид никакви грижи – на повечето места клетките стоят над 20 години и не са били пребоядисани нито веднъж. Състоянието им напомня общите части на блоковете – всеки си чисти и поддържа у дома, но не се интересува какво става на площадката пред вратата му. Така че посоката е правилна – на местата на гаражите да се строят паркинги и да се засажда зеленина, така че гледката да радва не само живеещите в района, а и всеки, който минава оттам.
От години говоря и за въвеждане на изискване към цветовете, когато хората си санират жилищата със свои средства. Това е чудесно, но не може външните стени на един апартамент да са в зелено, а на друг – примерно в оранжево. И по тази идея се работи и се надявам в Общинския съвет скоро да приемем правила за цветовите решения, за да се сложи край на разноцветните кръпки, които не допринасят за добрия външен вид на и без това не особено естетичните панелни блокове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *