Skip to content

Здравко Димитров: Пловдивчани очакват обединение около ясните цели, а не скандали и надлепяне с плакати

“В следващите дни продължаваме да следваме ясно и категорично линията “Да решаваме заедно” и уверени в себе си и в това, че идват още по-добри години за Пловдив продължаваме да обединяваме всички, които искат да има ново, силно и отворено към хората реформаторско управление”, това заяви Здравко Димитров на среща с пловдивчани в район “Източен”.

 “Като кандидат за кмет чувствам отговорност с екипа ми да подкрепим пловдивчани да ги заредим с оптимизъм и с позитивни очаквания, а не да облепяме града с плакати и да го загрозяваме”, каза Здравко Димитров и призова хората да не се подават на напрежение, да не се афектират от това, че кандидатите се надлепват с плакати, а после си ги късат едни на други и да не се карат с приятелите и близките си заради този или онзи кандидат за кмет.

 “Изборното напрежение ще спадне само след две седмици и негативните емоции ще изчезнат. Важно е дали пловдивчани ще влезем в седмицата, която започва на 26 октомври, с оптимизъм и с усещането, че сме започнали да пишем нова, успешна страница в историята на града си. Всичко друго са дребни и временни политически страсти, които ще утихнат след изборния ден”, каза още Здравко Димитров.

 Той припомни, че първият и основен приоритет като кандидат за кмет на местна коалиция “Здравко Димитров – да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок, е да сформира нов, силен екип в кметството, който да спре разделението на “наши” и “ваши” наложено в изминалите 4 години. “Искаме още да направим финансов одит на общината и ако е възможно да свалим местните данъци и такси. Убеден съм, че ще намалим данъците и таксите, но казвам “ако е възможно”, защото първото и най-важно нещо е пловдивчани да научат истината за финансовото състояние на общината, за това какви са задълженията и възможностите й”, обясни Димитров. Той допълни, че е поел ангажимент да има финансов одит на общината на среща с Реформаторския блок заедно с кандидата за кмет на район “Централен” Пепа Деведжиева и това ще е едно от първите неща, по което ще се работи след изборите.

“Второто , което ще променим е, че през новия мандат ще работим с ясни срокове и графици, а не с обещания. Пловдивчани масово са лъгани от отиващия си кмет и екипа му, че този или онзи проблем ще бъде решен в даден срок, но много от думите са останали само обещания”, каза Димитров и допълни, че всички започнати проекти ще бъдат разгледани с цел да бъдат завършени качествено и в срок.

На въпрос, кои са основните проекти и приоритети, по които би работил като кмет на Пловдив, Здравко Димитров отвърна, че това е инфраструктурата в целия град, а не само в центъра, по връзката Модър – Царевец, околовръстния път, северния обходен път, по водния цикъл и по южния колектор. Според него е необходимо добро и трайно решение и за градския транспорт, защото хората са недоволни от организацията на транспорта. “Може да се оптимизира графикът и линиите, да има автобуси до по-късен час, а цените на картите за масовия градски транспорт за пенсионерите и учащите може да бъде по-ниска”, обясни кандидатът за кмет. Според Димитров данък МПС и такса смет трябва да бъдат намалени и поставени на приемливи за гражданите нива.

“За най-накрая оставям най-важното, което казах в края на септември. На тези местни избори се очертаха две заплахи за Пловдив. Първата е да повторим кадровите и персонални грешки, които правят града ни заложник на политическото тесногръдие и на интересите на малък кръг общински началници. Втората заплаха е недоверието към отиващия си кмет и екипа му да отвори вратата към Пловдив за обръча от кандидати на “модела Орешарски”, заяви Здравко Димитров. Според него характерно за този обръч е, че “когато местният председател на БСП Георги Гергов говори, те мълчат и го слушат внимателно”.

Той допълни, че местната коалиция “Да решаваме заедно”, в която участва Реформаторският блок, е мобилизирана и от началото на ноември в партньорство с другите центристки и дясноцентристки формации ще създаде стабилна коалиция в Общинския съвет.

            “Убеден съм, че с лъжи и манипулации, пловдивчани не могат да бъдат накарани да изберат между две лоши алтернативи, след като има верен избор и че партньорството между Реформаторския блок, ГЕРБ и другите центристки и дясно-центристки формации няма да бъде подменяно с фалшиво мнозинство, което да подмени вота на пловдивчани. Аз и колегите ми от коалиция “Да решаваме заедно” и Реформаторския блок, без да поставяме условия и при открити за всички разговори, ще сформираме ново добре работещо реформаторско мнозинство в Общинския съвет, което да подкрепи новия кмет на Пловдив”, обясни Димитров.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *