Skip to content

Младите искат държава с повече самочувствие

Пепа Деведжиева в откровен разговор с 2 момчета на по 22

„Искаме от политиците да работят за държава, която показва повече самочувстиве, а не е просто част от глобалната общност. Сега България е неразличима и в НАТО, и в Европейския съюз.” С тези думи на двама младежи на по 22 години започна разговорът им с кандидата за депутат от Реформаторския блок Пепа Деведжиева. Яни Пиргов и Диан Атамянов раздават рекламни материали на Реформаторския блок в кампанията и твърдят, че изборът им не е случаен – запознали са се с част от програмите на партиите и идеите на Реформаторите са им допаднали.

„Ние като че ли сме заседнали в миналото, а ни трябва нова българска идентичност, която да има перспектива”, казва Атамянов. Пиргов е съгласен, но признава, че младите бягат от политиката, защото се опасяват, че свързването им с дадена партия може да застраши кариерното и финансовото им израстване. „Страх имаше преди 1989 г. и през 2017 г. някой да разсъждава под натиска на страха е най-лошото, което може да се случи в България. Младите трябва да бъдат по-активни, иначе как държавата да води доминирана от самочувствие политика”, репликира го Деведжиева.  Младежите се съгласяват и споделят, че искат бъдеще за себе си и своите връстници в България. И двамата планират да поживеят малко в чужина, но после да се върнат у нас. Не очакват някой да им обещае големи заплати, защото виждат бъдещето си в частния сектор и добре знаят, че намеса на държавата във възнагражденията в  тази сфера е невъзможна. Макар да са само на по 22, правят разлика между реални и популистки обещания.

Държат на ориентацията на страната ни към Европейския съюз и НАТО и смятат, че завой към Евразия би бил грешка. И казват, че ще изберат Реформаторския блок, защото не одобряват обичая на ГЕРБ да хвърлят оставка при всяко нещо. „Не може да си удариш крака в шкафа и да подадеш оставка”, обобщава Атамянов.

„Ще се допитвам до тези млади хора, а и не само до тях и след изборите. Няма по-верен коректив от един истински разговор с хора, които честно споделят какво ги вълнува”, каза в края на срещата Пепа Деведжиева.

Преференцията за Пепа Деведжиева е с номер 5 в бюлетина 21 на коалицията „Реформаторски блок – Глас Народен”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *