Skip to content

Евродепутатът Светослав Малинов: Пепа Деведжиева е от новото поколение политици в десницата, които раждат доверие и носят надежда

 – Министрите на Реформаторския блок се заеха с най-тежките реформи в страната. Как ще се отрази това на местните избори според вас, г-н Малинов?

– Без реформи България не я чака нищо добро. Реформите обаче винаги са трудни и непопулярни. Затова днес най-ценните политици за България са тези, които са готови да правят реформи. Реформаторският блок наистина излъчи най-смелите министри, поемащи най-тежките рискове и извършващи най-решителните действия. Но нима не е ясно, че нашите избиратели очакват тъкмо това от нас! Мандатът на нашите министри и депутати е за промени – в здравеопазването, в образованието, в правораздаването…. Действията на РБ като управляваща формация са изцяло в съзвучие с волята на най-динамичната и модерна част от българските граждани. Убеден съм, че немалко от избирателите на всички останали партии наистина ще ги изоставят, ако тръгнат по пътя на радикалните реформи. РБ е единственото изключение от тази логика – нашите избиратели са безкомпромисни поддръжници на промените. Местните избори ще покажат, че към тях са се присъединили още български граждани, които ясно виждат, че без нас няма воля за промяна. Затова и една от най-лесните прогнози за местните избори е, че за РБ те ще бъдат по-успешни от парламентарните.

– Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че целта му след местния вот общините да се управляват от коалиции с Реформаторите. Мислите ли, че това е възможно и в Пловдив, където отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок са крайно обтегнати?

– Несъмнено най-естественото развитие на нещата е управляващата коалиция на национално ниво да задава модела и на местно. Състезанието между ГЕРБ и РБ е нормално и хората го очакват, защото ние сме различни като политически стил, избиратели и готовност за промяна. В Пловдив РБ най-пълно отговаря на желанието на хората за тази промяна и вярвам, че нашата подкрепа за Здравко Димитров и нашата листа ще гарантират това. Колкото и сериозна да е конкуренцията обаче, не трябва да забравяме, че националният интерес изисква ГЕРБ и РБ винаги да намират формулата за съвместни действия и управление. Десните избиратели в Пловдив са достатъчно мъдри, за да разберат както нуждата от състезание по време на изборите, така и нуждата от коалиране след това. Тежко на политиците, които не са го разбрали! В РБ-Пловдив сме напълно наясно с това. Надявам се, че е така и в ГЕРБ.

– Каква е вашата прогноза за представянето на Реформаторите в традиционно десния Пловдив?

– Пловдивчани ценят смелостта да се правят реформи, дори и когато те не са популярни. Затова не се съмнявам, че РБ ще спечели още гласоподаватели на предстоящия вот.

– Кои са най-ценните качества на лидера на ДСБ – Пловдив, Пепа Деведжиева, която е и кандидат за кмет на район „Централен” и за общински съветник?

– Пепа Деведжиева е смела жена, а смелостта е най-важното качество, за да бъдеш добър политик в България днес. Най-важното, за да си готов да се изправиш срещу статуквото, да действаш и да бъдеш полезен на съгражданите си. Освен със смелост тя се отличава с твърдост и решителност. Същевременно е в състояние да жертва егото си в името на общи цели и да бъде отборен играч – безценно качество за десен политик в Пловдив! И много, много рядко! Нейната честност и компетентност също са безспорни. От личния си опит в съвместната си работата с нея съм се убедил, че държи на думата си и знае как да носи отговорност. Тя олицетворява новото поколение политици в десницата, които наистина раждат доверие и носят надежда. Тя ще бъде образцов кмет и скоро всички ще се убедят в това!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *